Han blir ny vd på Strabag Sverige

Han blir ny vd på Strabag Sverige
Niclas Melander lämnar regionchefsroll på NCC.

Niclas Melander, idag Regionchef på NCC tillträder som ny vd och Teknisk Direktör på Strabag Sverige AB den 1 februari 2016.

Som ett steg i koncernens strategi med ett fortsatt fokus på tillväxt och etablering av organsationen i Skandinavien har ny svensk vd rekryterats.

– Niclas kommer in med ny energi och han känner branschen väl och har den erfarenhet som krävs för att med ett förnyat fokus ta Strabag till nya nivåer i Sverige, säger Jens-Henrik Stilhoff Nicolaisen, Styrelseordförande i Strabag Sverige AB, i ett pressmeddelande.

– Det ska bli en spännande utmaning att fortsätta arbetet med att bygga upp den svenska verksamheten i en internationell koncern med starka finanser och entreprenörsanda. Jag kommer att, tillsammans med CFO Thomas Milton och en ny svensk ledningsgrupp, fortsätta arbetet med utveckling och vitalisering av verksamheten i Sverige, säger Niclas Melander.

Niclas Melander har arbetat i ledande nyckelpositioner i NCC i sammanlagt 14 år, bland annat som miljöchef och chef för affärsutveckling och nu senast som regionchef och ansvarig för boendeutveckling i NCC Boende region Riks.