Nyheter

Han lämnar Sveriges Byggindustrier

Sveriges Byggindustrier förlorar sin chefsekonom Lars Jagrén till Företagarna. <br></br> — Det var för spännande för att tacka nej till, säger han själv om bytet av arbetsplats.

Den 1 januari 2002 hade Lars Jagrén sin första arbetsdag på Sveriges Byggindustrier, BI. Efter sommaren väntar en ny arbetsplats, som chefsekonom på branschorganisationen Företagarna.

— Jag tycker man ska vidga sina vyer, så när jag nu fick ett så spännande erbjudande tog jag chansen, säger Lars Jagrén.

Han säger sig inte alls ha tröttnat på byggbranschen, snarare kommer han att sakna de trevliga människorna inom byggsektorn. Nu får Lars Jagrén dessutom chansen att satsa ännu mer på småföretagarna.

— Kunskapen om småföretagens villkor har jag med mig från BI, eftersom en stor del av byggföretagen har mindre än 250 anställda. Det roligaste i mitt nya jobb blir nog att få ta ett helhetsgrepp på näringslivet. Att arbeta för att få ett långsiktigt bra och positivt företagsklimat, framför allt för småföretagen.

Lars Jagrén är civilekonom och har tidigare bland annat arbetat på Svenskt näringsliv, Industriförbundet och Statens energiverk. På Sveriges Byggindustrier har han varit både chefsekonom och operativ chef för Region mitt. Vem som tar hans plats på BI återstår att se.