Hemsö utvecklar förskolor i Västsverige

 
Hemsö utvecklar förskolor i VästsverigeNils Styf, vd på Hemsö. Bild: Hemsö Hemsö startar tre kommunala förskoleprojekt i Kungälv och Uddevalla. Sammanlagt ska 450 skolplatser skapas i de Svanenmärkta förskolorna.

Inom ramen för Hemsös samverkansavtal genomförs nu de första nyproduktionsprojekten i Kungälv och Uddevalla. Projekten som befinner sig i olika faser inkluderar tre kommunala förskolor som också är de första förskolorna som kommer att certifieras enligt miljömärkningen Svanen. Hemsö har ingått hyresavtal på mellan 15–20 år med kommunerna.  

‒ Vi ser det som en viktig och angelägen uppgift att kunna bidra med fler skolplatser till förskolebarn i växande kommuner. Vårt starka fokus på långsiktigt hållbara miljöer innebär att barnen får vistas i byggnader som är sunda och miljövänliga på flera sätt. Vi är mycket nöjda med att få hjälpa kommunerna att utveckla framtidens förskolor, säger Nils Styf, vd på Hemsö.

Den totala investeringen för förskolorna uppgår till cirka 170 miljoner kronor och hyresdurationen till cirka 17 år. Byggstart för samtliga nyproduktioner sker under 2021/2022.

Sedan tidigare utvecklar Hemsö Bagartorpsskolan i Solna och Vilunda, ett kombinerat äldreboende och förskola i Upplands Väsby, som också kommer att Svanenmärkas.

Henrik Ekberg

Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
Har du ett nyhetstips?
Tipsa redaktionen!
E-posta info@byggvarlden.se
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!