Hessel väntas ta över efter Bergqvist

 
Hessel väntas ta över efter BergqvistKajsa Hessel föreslås bli Byggchefernas nästa ordförande efter avgående Lars Bergqvist. Foto: Anna Sjöström Kajsa Hessel, vd för Projektgaranti, kan bli nästa ordförande i Byggcheferna efter avgående Lars Bergqvist.

Det är valberedningens förslag inför stämman i september.
 

– Hon har de egenskaper som jag vet kommer att krävas, säger Lars Bergqvist. 

Den 29–30 september hålls Byggchefernas stämma. Då ska en ny ordförande väljas för första gången sedan 1989. Under året har en valberedning haft i uppgift att utse förslag på ny styrelse.

Valberedningen, som består av sammankallande Lars G Johansson, Darko Brajkovic och Catharina Holmström, har enats om att föreslå Kajsa Hessel som ny ordförande. Hon är i dag vd för Projektgaranti.

– Sådana kandidater växer inte på träd, säger Lars G Johansson i en kommentar på Byggchefernas hemsida. Att hon visar intresse är naturligtvis en jättebra början. Hon brinner för frågorna och har redan varit med i styrelsen en tid. Det finns också en stark uppslutning bakom henne.

Lars Bergqvist, föreningens nuvarande ordförande, gläds åt valberedningens beslut:

– De har hittat en ordförandekandidat som jag ser som för bra för att vara sann, säger han. Kajsa Hessel har de egenskaper som jag vet kommer att krävas. Det är mycket roligare att lämna över när man vet att det hamnar i trygga händer.

Kajsa Hessel konstaterar att hon är ödmjuk inför förtroendet:

– Det ska bli jätteroligt att få vara med om att påverka förutsättningarna för Sveriges byggchefer, säger hon. Förutom allmän energi, och erfarenhet av den här typen av ledande positioner, kan jag tillföra en nykomlings perspektiv på branschen. Min profil ligger åt det beteendevetenskapliga hållet, men jag tycker också att det är viktigt med kommunikationen. Jag vill hjälpa till med att på ett begripligt sätt förmedla vad Byggcheferna är och vilken nytta vi gör i branschen.

 

Taggar

Byggcheferna

 

Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
Har du ett nyhetstips?
Tipsa redaktionen!
E-posta info@byggvarlden.se