Hetaste projekten i Mellansverige (exkl stockholm)

 
Hetaste projekten i Mellansverige (exkl stockholm)Tinnerbäcksbadet: Illustration: 3XN Arkitekter Köpenhamn I mellansverige (exklusive Stockholm) klättrar Tinnerbäcksbadet i Linköping  sex placeringar och kniper förstaplatsen på listan.

På förstaplats finns Tinnerbäcksbadet – en nybyggnation i nära anslutning till den befintliga simhallen. Den nya anläggningen ska uppföras vid Tinnerbäcksbadets södra strand, i sluttningen upp mot den tidigare fotbolls- och friidrottsarenan, och ska med sitt unika läge och arkitektur ange tonen för den stadsdel som kommer att växa fram inom Folkungavallen. Ytan för simsportanläggningen planeras ligga på ca 21 700 BTA.

Lejonfastigheter AB står som byggherre, och projektet uppförs av totalentreprenören Serneke. Tinnerbäcksbadet klättrar sex placeringar sedan "Vinterns hetaste projekt" i början av året.

          
RankingProjektnamnRubrik  ByggherreMkrByggstart
1 (7)TinnerbäcksbadetNybyggnad av simhall/äventyrsbad på Stångebro, Linköping  Lejonfastigheter AB8202019-08
2 (4)Mälarsjukhuset, E62Rivning, om- och nybyggnad av sjukhus i Eskilstuna  Landstinget Sörmland16002019-10
3 (9)KulturkvarteretNybyggnad av kulturcentrum i Örebro  Örebroporten Fastigheter AB3502019-04
4 (6)Uppsala stadshusNy, om- & tillbyggnad av stadshus i Uppsala  Uppsala Kommun Förvaltningsfastigheter AB8402018-01
5 (5)Enköpings handelstorgNybyggnad av köpcentrum i Enköping  Skanska Sverige AB1252022 
6 (8)Projekt MälarportenUtveckling av stadsdel med resandeanläggning i Västerås  Västerås stad7502022 
7 (ny)LINK Business CenterNybyggnad av flerbostadshus, kontor och butiker i Linköping  Fastighets AB L E Lundberg5002019-08
8 (ny)ResecentrumOmbyggnad av resecentrum i Örebro  Örebro kommun5002020 
9 (ny)kv Spinnhuset, etapp 2Nybyggnad av kontorshus i Norrköping  Spinnhuset Fastighets AB702019-12
10 (ny)Ebbepark, Dynamiken etapp 2Nybyggnad av bostadshus och skola på Östra Valla, etapp 2  Sankt Kors Fastighets AB6002019-06* Konsulter, entreprenörer och leverantörer använder Sverige Byggers tjänster för att få löpande information om aktuella och kommande byggprojekt. De väljer själva inom vilket verksamhetsområde de vill bevaka projektmarknaden och vilken typ av projekt som är intressanta för just dem. När de hittat ett intressant projekt kan de genom ett enkelt klick punktbevaka det, vilket innebär att de får ett mail så fort något nytt händer, det kan t ex vara att en entreprenör blir anlitad, byggstarten blir flyttad eller en ny anbudstid rapporteras. Listan består av de projekt som flest antal personer valt att punktbevaka.
Källa: Byggsveriges affärskälla - Sverige Bygger. Sveriges mest använda tjänst för att bevaka, bearbeta och analysera byggprojektmarknaden.

Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
Har du ett nyhetstips?
Tipsa redaktionen!
E-posta info@byggvarlden.se