Hon är Årets Samhällsbyggare

 
Hon är Årets SamhällsbyggareKristina Alvendal har utsetts till Årets Samhällsbyggare 2017. Kristina Alvendal är Årets Samhällsbyggare 2017.
Hon får priset bland annat eftersom hon har varit initiativtagare till många samarbeten som drivit samhällsutvecklingen framåt. 
 
Priset delades ut i samband med Samhällsbyggnadsdagarna. 

Priset Årets Samhällsbyggare delas årligen ut till yrkesverksam person som verkar inom eller är kopplad till Samhällsbyggnadssektorn.
Årets pristagare är Kristina Alvendal. Hon är ett välkänt namn i fastighetsbranschen. På hennes CV finns bland annat fastighetsutvecklare, jurymedlem i Årets Unga Fastighetskvinna, tidgare borgarråd i Stockholm (M), tidigare vd för Airport City Stockholm och PR- och kommunikationskonsult.

En värdig vinnare av priset är en person som genom sin gärning utvecklat och lyft fram Samhällsbyggnadsprofessionen genom en betydande insats inom något eller några av nedanstående områden:

- Gott ledarskap
- Idérikedom
- Kompetensuppbyggnad
- Forskning & utveckling
- Undervisning
- Hållbarhet
- Utveckling av arbetsformer och arbetsprocesser
- Främjande av samhällsutvecklingen

Motiveringen till att Kristina Alvendal tilldelats utmärkelsen Årets Samhällsbyggare 2017 lyder som följer:

Det går en röd tråd genom hela hennes yrkesliv och det är - samhällsbyggnad och främjande av samhällsutvecklingen. Hon har hela tiden stått för nydaning och transparens och har varit initiativtagare till många samarbeten som drivit samhällsutvecklingen framåt. Hon har satt begreppet ”stad” på kartan och tydligt arbetat mot utveckling av den trygga, klimatsmarta staden, där det finns goda stadsmiljöer och intressanta platser. Hennes förmåga att röra sig mellan näringslivet och politiken är unik.

- Jag är oerhört glad och så klart stolt över denna utmärkelse. Det är ett tydligt kvitto på att det jag åstadkommit tillsammans med andra hittills både har uppmärksammats och uppskattats. Mina erfarenheter från politiken och från den privata fastighetsbranschen ger mig en kompetensmix som jag har mycket användning för i mitt sätt att arbeta, säger Kristina Alvendal i ett pressmeddelande.

- Det är fantastiskt roligt att presentera Kristina Alvendal som Årets Samhällsbyggare 2017 eftersom hon brinner för hållbar stadsutveckling. säger Sara Haasmark, vd Samhällsbyggarna.

Priset Årets Samhällsbyggare har delats ut sedan 2013. Den 11 oktober delades årets pris ut vid middagen i samband med seminariekonferensen Samhällsbyggnadsdagarna. Priset är, förutom den hedervärda titeln, en statyett av konstnären Carl-Gustaf Ekberg.

Juryn 2017 har bestått av:
Biljana Pehrsson, VD Kungsleden, 
Lise Langseth seniorkonsult
Erik Selin, VD Balder, 
Stefan Engdahl, chef verksamhetsområde Samhälle Trafikverket 
Jan Wejdmark, ordf. Samhällsbyggarna och 
Sara Haasmark, VD SamhällsbyggarnaLediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!