Nyheter

Hon är Årets Samhällsbyggare 2015

Anna Denell.

Årets samhållsbyggare 2015 heter Anna Denell och är hållbarhetschef på Vasakronan.

Anna Denell har en akademisk bakgrund från samhällsbyggnad på Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm. Anna har med sin djupa kunskap inom hållbarhet och fastigheter bidragit till att föra hållbarhet till en ny nivå i samhällsbyggnadssektorn. Anna har ett driv och energi som når utanför den egna branschen och hon finns med i många olika initiativ och samarbeten gällande hållbarhet och gröna byggnader.

Anna inspirerar genom att leva som hon lär, vara oerhört insatt och kunnig och att ständigt ta in nya hållbarhetsaspekter i verksamheten på ett imponerande affärsmässigt sätt.

Så lyder motiveringen till att Anna Denell, hållbarhetschef på Vasakronan, idag tilldelats utmärkelsen Årets Samhällsbyggare 2015.

– Jag blev väldigt glad när jag fick veta att juryn utsett mig till Årets Samhällsbyggare. Vilken ära! Självklart känns det roligt att mitt arbete uppmärksammas, men det känns också som en viktig bekräftelse på att hållbarhetsfrågorna har blivit riktigt betydelsefulla i samhälsbyggnadssektorn, säger Anna Denell om sin utmärkelse.

 – Anna imponerar med sin djupa kunskap, sitt driv och sitt engagemang säger Sara Haasmark, vd på Samhällsbyggarna.

Priset Årets Samhällsbyggare har delats ut sedan 2013. Den 14 oktober delades årets pris ut i samband med seminariekonferensen Samhällsbyggnadsdagarna. Priset är, förutom den hedervärda titeln, en statyett av konstnären Carl- Gustaf Ekberg.

Juryn består av Biljana Pehrsson, vd Kungsleden, Lise Langseth seniorkonsult, Erik Selin, vd Balder, Stefan Engdahl, chef verksamhetsområde Samhälle Trafikverket Jan Wejdmark, ordf. Samhällsbyggarna och Sara Haasmark, vd Samhällsbyggarna.