Nyheter

Hon blir ny vd för Tengbom

Tengbom arkitekters nya vd heter Johanna Frelin. Hon kommer närmast från vd-posten för Hyper Island, ett innovationsdrivet bolag som utbildar framtidens ledare.

Dessförinnan har hon innehaft flera chefspositioner inom ledningen för SVT-koncernen. Rekryteringen är ett avgörande steg i Tengboms långsiktiga målsättning att vara en tongivande och innovativ aktör inom arkitektur och samhällsbyggande.

Johanna Frelin har framgångsrikt drivit utvecklings- och förbättringsarbete både på Hyper Island och inom SVT, båda företag i kreativa branscher under snabb och ständig förändring. Johanna kommer med mycket goda referenser för sitt starka och engagerade ledarskap – hon tilldelades bland annat utmärkelsen Årets VD 2013 i kategorin Mindre företag för sin roll på Hyper Island. Johanna tog sin MBA på Stockholms Handelshögskola och har en Degree in Fine Arts från Luther College i USA. Hon sitter i styrelserna för SNS, Studieförbundet Näringsliv och Samhälle och tidskriften Fokus.

Digitalisering, globalisering och urbanisering ställer nya krav och skapar nya möjligheter för gestaltningen av morgondagens arkitektur. Valet av Johanna Frelin som ny vd är ett avgörande steg i Tengboms långsiktiga målsättning att vara en tongivande och innovativ aktör inom arkitekturens och samhällsbyggandets alla områden. Johanna kommer även att bidra till Tengboms kommande utvecklingsresa genom sin gedigna kompetens inom digital utveckling.

Johanna tillträder som ny vd på Tengbom i början av 2016. Fram till dess fortsätter Gunilla Haglund i rollen som tillförordnad vd.