Nyheter

Hopp för övergivet bygge

Nu ser det ljusare ut för det övergivna bygget vid Stadt i Norrtälje. Och konkurshotet mot bostadsrättsföreningen kanske kan avvärjas. <br></br> — Jag är hoppfull om att vi kan rädda föreningen, säger Lars Nydahl, tillfällig ordförande.

Byggvärlden har tidigare skrivit om bostadsrättsföreningen Riddaren 1 i gamla Stadshotellet i Norrtälje. Föreningen har stora skulder och hotas av konkurs. Och en konkurs skulle leda till att de som har köpt lägenheter i Stadt skulle förlora sina insatser.

— Jag tycker att det ser bättre ut nu än för en månad sen. Det går i rätt riktning. Det är många krafter som vill medverka, säger Lars Nydahl.

Föreningens förslag är nu att avbryta de byggen som inte är färdiga, för att kunna sälja material, byggrätter och fastigheter. Men de två huskroppar som är så gott som färdigställda vill föreningen behålla och åtgärda.
— Det är ventilation som ska installeras, tre lägenheter som ska byggas färdigt och hissar som ska trimmas in, säger Lars Nydahl.

Förslaget ska nu diskuteras av inblandade parter. Men Lars Nydahl tror att en försäljning kan komma igång redan om någon månad.

När det avstannade bygget bakom Stadt skulle kunna komma igång igen är dock oklart.
— Om vi säljer området bakom Stadt kommer vi inte ha rådighet över det, säger Lars Nydahl.

Ombyggnationen av Stadt stannade i våras när företaget som låg bakom bygget, Sweden Properties, fick pengaproblem och dess dotterbolag gick i konkurs.