HSB Bostad söker erfaren Upphandlingsansvarig

 


HSB Bostad AB är ett byggbolag som ägs av 3 regionala HSB-föreningar samt HSB Produktion AB och har till uppgift att producera bostäder i Stockholms och Gotlands län. Bolaget har en markportfölj innehållande byggrätter för att bygga cirka 5000 nya bostäder inom de närmsta åren. HSB Bostad arbetar med hela nyproduktionsprocessen från markförvärv, projektutveckling, produktion och försäljning till eftermarknad. Bolaget har ca 60 anställda och har för tredje året i rad fått pris för att vara byggbranschens mest jämställda bolag. Vi sitter centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm.

HSB Bostad söker efter en upphandlingsansvarig med byggkompetens för nyproduktion av bostäder. Är du nyfiken på att hantera hela upphandlingsprocessen för HSB Bostadsbyggande av bostäder i Stockholms län? Känner du igen dig som en erfaren och strukturerad person som vill utvecklas vidare i din yrkesroll? Då kan den här tjänsten vara nästa steg för dig!

Om tjänsten och dina arbetsuppgifter
HSB Bostad driver bostadsprojekt i olika upphandlingsformer dels som totalentreprenader, dels som delade entreprenader. Ditt ansvarsområde berör samtliga upphandlingar av konsulter, entreprenörer och leverantörer i projektens alla skeden enligt bolagets rutiner.

Vidare kommer du att ha ansvar över att fördela arbete för inom bolaget anställd och inhyrd personal för upphandling samt samordna och styra bemanningen i projekt. Dessutom kommer du att vara ett stöd och vägledning för bolagets biträdande upphandlare.

I rollen som Upphandlingsansvarig ingår även vissa administrativa och strategiska arbetsuppgifter, exempelvis att ansvara över bolagets inköpsverktyg vilket bl.a. innefattar upphandlingsstrategier, mallar, checklistor och rutiner.

Upphandlingsansvarig har även en mötessammankallande roll, dvs. du kommer att sammankalla till bolagets prognosindexmöten samt är kontaktperson gentemot HSB Inköp och medverkar vid centrala avtalsförhandlingar som rör nyproduktionsavtal. Du kommer också se till att de ramavtal som upprättas inom HSB Bostad är strategiskt korrekta.

Du rapporterar till chefen för Verksamhetsområde Projektstöd inom Affärsområde Produktion.

Arbetsuppgifter:
  • Planera, genomföra och följa upp inköpsarbete inom tilldelat projekt; dvs paketera förfrågningsunderlag, upprätta AF-del och inbjudningsbrev, genomföra anbudsutvärderingar, anbudsgenomgångar, förhandlingar samt upprättande av avtal.
  • Utföra entreprenaduppdelning samt övrig inköpsplanering i samråd med projektledare och produktionsledning vid delad entreprenad
  • Vara insatt i projektekonomin inom de delar som berör inköpsarbetet
  • Att bistå projektledare och platschefer i entreprenadjuridiska frågor avseende inköpta entreprenader, tjänster och leveranser

Kvalifikationer
  • Högskola eller ingenjörsutbildning med byggteknisk inriktning eller liknande examen.
  • Minst 5 års erfarenhet som upphandlare eller inköpare av husbyggnad, entreprenadverksamhet, produktionsledning och projektledning med ekonomi-, lednings- och projektstyrning.
  • Kunskap inom entreprenadjuridik och förhandlingsteknik.
  • God förhandlingsvana.
  • Goda kunskaper i Word och Excel.
  • God kommunikatör i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Vi kommer fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas och trivas i rollen som upphandlare tror vi att du är självgående med god ekonomisk förståelse. Vidare är du en person som är mycket mån, och ser en stolthet i, att tillämpa affärsmässiga principer. Du är lyhörd och kan snabbt sätta dig in i HSB Bostads organisation och därmed se vilket stöd dina medarbetare behöver. Det är naturligt för dig att ta initiativ och ansvara för att uthålligt driva dina arbetsuppgifter framåt och i mål. Du gör inte skillnad på människor och trivs med gott samarbete och att vara en stödfunktion för kollegorna med dina specialistkunskaper. Då det krävs många personer för att förvandla idéer till färdiga hus bör du ha god samarbetsförmåga och erfarenhet av att bygga långsiktiga relationer. Vi förutsätter att du är serviceinriktad och har intresse av att vilja hjälpa andra. Du är också strukturerad och noggrann i kombination med en nyfikenhet som driver dig att kontinuerligt vilja utvecklas i din yrkesroll.

HSB Bostad erbjuder dig
HSB Bostäder erbjuder dig ett roligt och utvecklande arbete i ett företag med expansionsplaner och utvecklingsmöjligheter.

HSB Bostad genomsyras av ett antal grundläggande värderingar. Medarbetarna har gemensamt kommit fram till innebörden av värderingarna ETHOS, dvs vad värdeorden Engagemang, Trygghet, Hållbarhet, Omtanke och Samverkan betyder för oss. ETHOS vägleder oss i vårt förhållningssätt till våra kollegor, kunder och samarbetspartners.

Välkommen med din ansökan!
Om du tycker att tjänsten som Upphandlingsansvarig passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast.

I denna rekrytering samarbetar HSB Bostad med Fasticon. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum som är 2021-01-11.

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jeanette Kanka på jeanette.kanka@fasticon.se eller 072-389 99 75.

Om Fasticon
Fasticon är specialister på kompetensförsörjning inom samhällsbyggnadssektorn. Vi hjälper våra kunder att förstärka sina organisationer genom att attrahera, utveckla och behålla rätt kompetens. Det gör vi genom att utbilda, rekrytera och hyra ut yrkesverksamma som bidrar till värdeskapande samhällsbyggnad. Kunderna finns över hela Sverige och vi utgår från kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Läs mer på www.fasticon.se

 
Har du ett nyhetstips?
Tipsa redaktionen!
E-posta info@byggvarlden.se
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!