Nyheter

”Ingen risk att Tranebergsbron <br></br> ska falla”

Under cirka tre timmar stängdes Tranebergsbron i centrala Stockholm av för trafik under söndagskvällen. Orsaken var att en privatperson hade larmat om vibrationer i bron.

Under kvällen kunde brojouren dock ge klartecken för att släppa på trafiken igen.

— Personen som gjorde anmälan till SOS cyklade utmed Tranebergsbron och stod nästan vid en fog och upplevde vibrationerna som hotfulla och läskiga, säger Ulrika Blum, pressansvarig på Vägverket Region Stockholm.

Nu säger hon att Vägverket vet att det inte finns någon spricka i bron. Däremot är en fog i beläggningen ojämn och ska åtgärdas.

— Vi ska fräsa bort ojämnheter och lägga ny beläggning. Det kommer att göras kvällstid och nattetid under de närmaste dagarna, tror jag, säger Ulrika Blum.

Även under måndagen kommer Vägverkets egna experter att inspektera bron som en uppföljning på söndagens larm.
— Men det är ingen risk att bron ska falla, säger Ulrika Blum.

Tranebergsbron, som förbinder Fredhäll och Alvik, renoverades 2005. Att den aktuella fogen var ojämn kände Vägverket till och hade planerat att åtgärda.

— Det är många tunga lastbilar som går över Tranebergsbron trots att de inte får det. Det är ett allmänt bekymmer i regionen med många överlaster och det leder till stort slitage, säger Ulrika Blum.