Ingenjören är rätta modellen

 
  • Malin Brattström jobbar som byggnadsingenjör på arkitektbyrån Tengbom, men har under flera år också arbetat som modell. Foto: Anna Sjöström

    Malin Brattström jobbar som byggnadsingenjör på arkitektbyrån Tengbom, men har under flera år också arbetat som modell. Foto: Anna Sjöström

  • Foto: Model House Sweden

    Foto: Model House Sweden

Föregående
Nästa
 
Malin Brattstöm är byggnadsingenjören som jobbar extra som modell.
Nu är hon aktuell som finalist i Miss Universum Sweden.
– Faktum är att jag kan dra nytta av saker jag lär mig och utvecklar inom den ena karriären för att sedan använda i den andra, och vice versa, säger hon.


Hon och kollegorna i kontorsstudion på Tengbom har precis avslutat ett stort projekt och lämnat in de slutgiltiga bygghandlingarna för det femton våningar höga och 55 000 kvm kontorshuset Solna United. Malin har ansvarat för alla innerväggar.

– Det har varit ett intensivt och roligt arbete. Det kanske låter enformigt att jobba med väggtyper i ett år, men strukturarbetet som krävts har jag trivts väldigt bra med, säger hon och skrattar.

Hon fortsätter:
– Att jobba med byggnader är spännande. Jag har mitt ansvar i ett stort projekt och sedan kan jag se det färdiga huset och tänka att jag varit en del av det.

Modellandet började hon med 2011. Det var när hon korades till Värmlands Lucia som hon insåg att hon trivdes bra framför kameran.
– Jag har alltid varit en linslus! Samma år tävlade jag i Miss World Sweden och efter att ha kommit tvåa är fick jag mersmak.

Eftersom hon ville prioritera studier och jobb valde hon att arbeta utan agentur, men tävlingarna har gett henne ett stort kontaktnät. Under det senaste året har hon jobbat för bland annat Aspera by Alicja Eklöw och Make Up Store.
– Jobbet här på Tengbom är flexibelt och med planering kan jag gå ifrån några timmar för en fotografering eller en catwalk, säger hon.

Förutom ett stort kontaktnät och en intressant cv har modellandet gett henne mycket annat också.
– Jag har lärt mig otroligt mycket och hade inte varit samma person i dag om jag inte haft det här "sidospåret." Modellandet och tävlandet har gjort att jag blivit van att stå på scen, tala inför folk och jag har insett att ju mer man tar för sig desto mer får man tillbaka. Att kunna kombinera min karriär som byggnadsingenjör med mitt modellande är något jag är otroligt tacksam över att kunna göra samt väldigt stolt över mig själv att jag klarar av. Båda yrkena har sina likheter, inte minst när det kommer till det kreativa skapandet.

Nu är hon en av finalisterna i Miss Universum Sweden, tävlingen som tidigare hette Fröken Sverige.
Vinnaren där representerar Sverige i Miss Universum-tävlingen, men även tvåan och trean går vidare till andra tävlingar.
– Jag är riktigt taggad och sugen på revansch sedan förra gången jag tävlade. Men det är ett starkt startfält i år, så det kommer att bli tufft.

En jury utser vinnarna, men på nätet pågår en omröstning där man kan rösta på sin favorit.
Tävlingen består av flera moment, bland annat en presentation från scen, visning av sportkläder, bikini och aftonklänning.

Hur förbereder du dig?
– Det blir många catwalk-övningar och så tränar jag på vältalighet.

Är du nervös inför finalen?
– Det blir jag alltid. Det tycker jag är bra. Det visar att jag tar det på allvar och adrenalinet gör att jag presterar bättre.

Varför är du en bra representant för Sverige i Miss Universum-tävlingen?
– Jag tycker att jag är en bra förebild för tjejer och kvinnor. Jag tror på mig själv och jag tror att resan och utvecklingen jag gjort under de senaste åren kan inspirera andra att gå sin egen väg.

Finalen hålls nu på söndag 18 juni på Grand Hôtel Stockholm.

Fakta: Malin Brattström
Ålder: 25 år
Gör: Jobbar som byggnadsingenjör på Tengboms sedan januari 2016 och har jobbat som modell sedan 2011
Utbildning: Byggnadsingenjör vid KTH
Bor: I en tvåa i Enskede, Stockholm
Familj: Mamma, pappa och lillebror i Karlstad, och pojkvän
Intressen: Mode, arkitektur, sport, träning och hälsa

 

 
Har du ett nyhetstips?
Tipsa redaktionen!
E-posta info@byggvarlden.se
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!