Nyheter

Isblocket – hett i Hyllie

Fojab arkitekter har hämtat inspiration av isens sprickbildning i den dubbla glasfasadens mönster. ILLUSTRATION: FOJAB ARKITEKTER

Isblocket är ett spännande kontorshus med en dubbel glasfasad vars mönster är inspirerat av isens sprickbildning. Fastighetsägaren Kungsleden kommer själva att flytta in i byggnaden intill Hyllie Station.

Isblocket är integrerat med P-huset Hyllie och kommunens parkeringsbolag P-Malmö har redan tecknat avtal för cirka 1 750 kvadratmeter kontorsyta  i huset och ett kundcenter i bottenplan.

– De kommer att hyra två hela våningsplan med inflyttning i mitten på november. Vi flyttar även själva hit på 225 kvadratmeter och vi har nyligen tecknat ett avtal med en ny hyresgäst om drygt 200 kvadratmeter, säger Louise Appelros, uthyrare på Kungsleden.

Totalt rymmer byggnaden cirka 4 600 kvadratmeter fördelat på fem kontorsplan om cirka 900 kvadratmeter vardera, som är delbara på två eller tre lokaler.

– Vi har två trapphus, vilket gör att byggnaden blir väldigt flexibel. Det gör att vi kan hyra ut även till mindre företag och vi har många intressenter som vi för långt gångna diskussioner med.

Kungsleden förvärvade fastigheten vid årsskiftet av Otto Magnusson Byggnads AB, som uppför huset, och tillträde sker i årsskiftet 2015/2016 när byggnaden står klar.

Isblocket ligger på Arenagatan, granne med Malmö Station, vilket gör det smidigt att ta sig till jobbet med både tåg och bil.

– Närheten till tågstationen är en stor fördel. Det tar tre minuter att ta sig till Triangeln och 13 minuter till Kastrup. Du kan också ta dig direkt från parkeringshuset in till kontoret. Det finns även cykelparkering, bilpool och biltvätt i p-huset, säger Louise Appelros.

Isblocket är ritat av Fojab arkitekter, som har hämtat inspiration av isens sprickbildning i den dubbla glasfasadens mönster.

– På våningarna fyra och fem har huset kantiga indragningar som ger plats för terrasser. Takvåningen är extra indragen med en större terrass på hela 200 kvadratmeter och utsikten är fantastisk.

Stora markerade fönster ger liv i fasaden och släpper in generöst med ljus. Norrgaveln på våning fyra har dessutom ett stort hörnfönster.

– Takhöjden är hela 3,5 meter på varje våningsplan, vilket är ovanligt. Det skapar en härlig rymd, säger Louise Appelros.

Bottenvåningen, som har en fasad av träpanel, består av några mindre butiker och ett offentligt rum mellan trapphusen, där huvudtrappan bjuder på extra mycket rymd.

– Lokalerna är öppna och ljusa. Vi har tänkt oss glasade mötesrum och öppna kontorslösningar. Sedan går det att välja både anpassning och standard.

Louise Appelros tycker att Hyllie har ett utmärkt läge för etablering.

– Man jämför ofta Västra Hamnen och Hyllie. Där tycker jag att Hyllie vinner med sitt vägnät. Det är väldigt lättillgängligt här, både med lederna och den egna stationen. Vi har närheten till Kastrup och här finns också MalmöMässan, Malmö Arena och Emporia med sitt stora utbud av service, butiker och restauranger.

Det byggs också mycket nya bostäder och kontor i stadsdelen som är ett av Malmös mest expansiva områden. 

Om Isblocket

  • Isblocket består av sex våningar och rymmer cirka
  • 4 600 kvadratmeter. Lokalerna är delbara ned till cirka 200 kvadratmeter. Den höga takhöjden och de stora fönstren ger mycket ljus och rymd.
  • Byggherre: Otto Magnusson Byggnads AB. Kungsleden har förvärvat fastigheten och ansvarar för uthyrningen. Tillträde vid inflyttning årsskiftet 2015/2016.
  • Arkitekt: Fojab arkitekter.
  • Huset är integrerat i p-hus Hyllie och ligger granne med Hyllie Station på Arenagatan i den nya stadsdelen.