Nyheter

”Jag är bra på att entusiasmera folk”

Efter 28 år som egen företagare började projektchefen Christer Carlberg jobba på Veidekke. Ett val han inte ångrar. <br>- Det tog hårt på kroppen att göra allt själv som egen snickare

När Byggvärlden får tag på Christer Carlberg befinner han sig långt från den sega kylan i Sverige. – Jag är i Thailand på semester. Här ska jag fira min 50-årsdag, säger han. Efter att ha utbildat sig till snickare jobbade han med en egen byggfirma i 28 år, innan han 2006 anställdes av Veidekke som arbetsledare. Kan du sakna det praktiska arbetet nu när du är chef? – Ja, i vissa fall. Framförallt i början var det svårt att inte att på sig blåstället. Men det gäller som chef att låta andra sköta det som de är anställda för och bra på, säger han. Just nu leder han arbetet med att renovera Skatteverket i Göteborg. Det beräknas vara klart i januari 2012. Totalt har han med sig cirka tio tjänstemän som medarbetare i projektet. Sedan tillkommer ett antal underentreprenörer och egna byggnadsarbetare. Nämn tre viktiga chefsegenskaper. – Lyhördhet, tydlighet och kunnighet. Och vad är din bästa chefsegenskap? – Jag hoppas, och tror, att jag är bra på att få folk entusiastiska.

Christer Carlberg

  • Befattning: Projektchef på Veidekke Entreprenad, Region Bygg Väst.
  • Ålder: 50.
  • Bor: I Sandared, strax utanför Borås.
  • Familj: Fru och två barn.
  • Karriärväg: Utbildad snickare. Hade egen byggfirma i mer än 20 år. Började på Veidekke 2006 som arbetsledare. Har sedan dess jobbat som platschef, på bland annat bygget av Campus Linnébiblioteket. Är numera projektchef.
  • Ledarskapsmotto: ”Att försöka lyssna på folk och ge tydliga svar.”