Nyheter

”Jag vill göra något stort och konkret”

Sofie Björk, 21 år, har två år kvar. Sedan blir hon färdig civilingenjör från Kungliga tekniska högskolan med inriktning på anläggningsprojektering.

Vilket yrke siktar du på?
— Jag är intresserad av broar eller tunnlar. Jag vill hålla på med något stort och konkret som man kan se och ta på. Jag vill vara ute på byggen och ha gummistövlar och arbetskläder på mig.

Varför vill du jobba med broar eller tunnlar?
— De ska verkligen stå där i flera hundra år. Det gäller att konstruera dem rätt och det är spännande. Jag tycker att det är roligt att räkna, konstruera och rita och att vara med och skapa något, helst från början till slut.

Hur tror du att arbetsmarknaden ser ut när du är klar?
— Jag hoppas att den ser bra ut. Jag har en bror i branschen och har hela tiden vetat att det troligtvis skulle finnas jobb. Det är klart att man är lite nervös att man inte ska få jobb, men det är inget man tänker på hela tiden.