Nyheter

Jätteskadestånd för arenaförsening

Förseningen av Stockholmsarenan gör att Peab tvingas betala 100 miljoner kronor i skadestånd, enligt DN. ”Vi tar vårt ansvar för den här förseningen”, säger Niclas Brantingson, presschef på Peab.

Den ursprungliga planen var att Stockholmsarenan skulle stå klar till jul 2012. Sedan lovade Peab att den skulle bli färdig under våren 2013 och det senaste budet är att arenan ska kunna invigas i juli 2013.

Förseningen innebär bland annat att Stockholm inte kan vara med i kampen om att få arrangera finalen i Eurovision Song Contest nästa år, då Globen är upptagen av hockey-VM.

Enligt DN måste Peab nu betala 100 miljoner kronor i skadestånd till beställaren SGA fastigheter, på grund av förseningen.

– Jag skulle gissa att det ligger i skadeståndstoppen. Men Peab de har tagit på sig det fulla och ensidiga ansvaret för förseningen, säger finansborgarrådet Sten Nordin (M) till tidningen.

Peabs presschef Niclas Brantingson vill inte kommentera själva beloppet men säger att ett skadestånd var väntat.

– Vi tar vårt ansvar för den här förseningen. Det finns en uppgörelse mellan oss och SGA fastigheter med klausuler som faller ut om något inte går som det ska, säger han.