Kalkylator/Kalkylchef

 
Kalkylator/Kalkylchef

Vi söker nu en erfaren Kalkylator / Kalkylchef med det huvudsakliga ansvaret att arbeta med upprättandet av anbud och kalkyler för olika typer av byggprojekt.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

Framtagande av kalkyler och delaktig i anbudsinlämning (ibland medverka vid anbudspresentationer)

Upprätta kalkyler, förfrågningar och mängdberäkningar i anbuds-/kalkylskedet

Upprätta kompletta anbud tillsammans med anbudsteamet enligt förfrågningsunderlag

Prissättning samt distribution av handlingar och PM

Överlämning kalkyl och UE-förfrågningar till tilltänkt projektorganisation

Delta vid projektering för kostnadsstyrning mot kalkyl

Ansvara för ekonomisk uppföljning av kalkylerna i projekten tillsammans med platschef och projekt-/arbetschef

Coacha och stötta den juniora kalkylatorn på företaget

Du jobbar nära entreprenadchefen samt arbetschefer och projektchefer

Vem är du?

Vi söker dig som har bred byggkunskap och flera års dokumenterad erfarenhet från rollen som kalkylator. Vidare ska du ha erfarenhet av att kalkylera på olika typer av byggprojekt (TE, GE) i storleksklassen 20-300 MKR inom ROT och nybyggnation. Du bemästrar kalkylprogram (tex MAP, Bidcon) och har god vana av affärssystem.

Vi tror att du har en byggnadsingenjörs-/högskoleutbildning som bas och det är klart meriterande om du har några års erfarenhet från produktion som tex arbetsledare, platschef eller entreprenadingenjör.

Som person är du självgående, strukturerad och analytisk och har ett utpräglat siffersinne och kan göra rimlighetsbedömningar. Du har ett genuint intresse för byggbranschen och dess regelverk samt god kunskap inom bygg- och anbudsprocessen. Du har en stark vilja och nyfikenhet att utvecklas i rollen och det är viktigt att du är en lagspelare och har förståelse för att samverkan är viktigt för framgångsrika projekt.

B-körkort, god datorvana och flytande svenska i tal och skrift är krav.

Vi erbjuder

Oljibe är ett familjeföretag med en företagskultur som präglas av långsiktighet, utveckling, korta beslutsvägar och stark laganda. Företaget har aldrig varit i en rättslig tvist under våra 70 år i branschen och har en stark finansiell ställning (inom koncernen inryms dotterbolag samt obelånade industrifastigheter).

Hos oss kommer du in i en organisation där det är lätt att trivas och i en miljö som genomsyras av delaktighet, prestigelöshet och stark vilja att lyckas . Varje medarbetare hos oss har en skräddarsydd utbildningsplan i linje med sin roll, företagets behov och egna önskemål.

Företaget har som ambition att vara en av branschens bästa arbetsplatser samt är ett modernt och nytänkande byggföretag som befinner sig i en spännande tillväxtfas. Tjänsten som kalkylator/kalkylchef kommer kunna anpassas utifrån din profil och kalkylteamet kommer bestå utav av 2 personer, en junior och en erfaren kalkylator (denna tjänst).

Information och ansökan

Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid

Ort: Stockholm (placering Oljibes moderna kontor i Västberga)

Anställningsform: Tillsvidareanställning/fast anställning

Möjlighet till förmånsbil: Ja

Lön: Attraktiva villkor/individuell lönesättning

Övriga förmåner: Friskvårdsbidrag: 3.000 kr/år, privat pensionsrådgivning och personalförmåner via Söderberg & Partners, företagshälsovård via Sophiahemmet mm.

Låter det här som en tjänst som passar dig? Tveka då inte att skicka in ditt CV och ett personligt brev. Har du frågor eller funderingar rörande tjänsten är du välkommen att höra av dig till HR-chef, Hjalmtyr Daregård på hjalmtyr.daregard@oljibe.se

Sök redan idag då urval sker löpande.

Om Oljibe
Oljibe är ett entreprenadföretag som i nära samverkan med kunden levererar general- och totalentreprenader med inriktning mot industri, kommersiella lokaler, kontor/hyresgästanpassningar och samhällsbyggnader. Familjeföretaget med anor sedan 1950 omsätter cirka 500 mkr med verksamhet i Stockholm, Uppsala och Södertälje.
Vi bygger förtroenden.Skicka ansökan


Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
Har du ett nyhetstips?
Tipsa redaktionen!
E-posta info@byggvarlden.se
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!