Kinaresa ska locka toppstudenter

Kinaresa ska locka toppstudenter
NCC vill locka unga ingenjörer — och bjuder åtta studenter på en Kinaresa. <br></br> — Det ska bli otroligt häftigt att få se utvecklingen i Kina på plats — det är där saker händer just nu , säger Samuel Lindén, som läser ett internationellt m

Studenterna kommer att resa till NCC:s inköpskontor i Shanghai, besöka leverantörer och byggarbetsplatser och gå guidade arkitekturvandringar.

Åtta studenter — fyra svenska från KTH, Chalmers och högskolorna i Lund och Luleå samt en student från Danmark, Norge, Finland och Tyskland — har fått ett resestipendium från NCC. De åtta har visat bra studieresultat men är också socialt utåtriktade och har visat extra engagemang inom exempelvis föreningslivet eller volontärarbete .

De svenska studenterna läser alla sista året på civilingenjörsutbildningarna väg- och vatten samt samhällsbyggnad och snart ska ut och söka jobb. De är medvetna om att resan är ett bra tillfälle att skapa kontakter och sondera terrängen för framtida jobbansökningar.

— Även om vi inte kanske kommer att jobba i Kina, kommer vi säkert att jobba med Kina i olika sammanhang, säger Elin Söderberg, som läser väg- och vatten på Lunds tekniska högskola.

Studenterna får sällskap av unga medarbetare från NCC, för vilka resan är en del av deras ledarskapsutbildning.
— På så sätt får vi inblick i hur de arbetar, säger Jonny Nilimaa som läser väg- och vattenteknik vid Luleå Tekniska Universitet och som redan har praktiserat sju månader på NCC i Kiruna.

Det är första gången NCC anordnar en studentresa till Kina, men traditionen att varje år ordna en internationell resa för studenter har funnit s längre. I år anordnas den tjugonde resan.

Relaterade artiklar

Hög efterfrågan på arbetskraft inom bygg
”Stänger vi dörrarna får byggsverige stora problem”
Fyra av tio byggföretagare vill anställa fler nästa år
Ökad flexibilitet för företagen i nya arbetsrättsförslaget