Nyheter

Köper stort byggbolag i Norrland

Jörgen Andersson, vd och koncernchef för Wästbygg. Bild: Wästbygg
Wästbygg köper samtliga aktier i Rekab Entreprenad AB av ägarbolaget Trekcyd. Rekab har kontor i fem norrländska städer. Köpeskillingen uppgår till 230 miljoner kronor. 

Rekab hör, enligt pressmeddelandet från Wästbygg, till ett av de ledande byggföretagen i Norrland med lokalkontor i Umeå, Sundsvall, Örnsköldsvik, Skellefteå och Luleå. Bolaget, som har 175 anställda, bygger samhällsfastigheter som skolor och sjukhus samt bostäder och kommersiella byggnader. Rekab bedriver även projektutvecklingsverksamhet och har genomfört flera egenutvecklade bostadsprojekt. Den genomsnittliga omsättningen de senaste åren har legat på närmare en miljard kronor.

– Det händer mycket i Norrland just nu. Vi ser att många större industriaktörer etablerar sig där, vilket medför goda affärsmöjligheter. Vårt dotterbolag Logistic Contractor, som är specialister på logistik- och industrifastigheter och som inom kort öppnar ett kontor i Luleå, har under de senaste åren verkat i Skellefteå genom uppdraget att uppföra de fyra första byggnaderna i Northvoltprojektet, säger Jörgen Andersson, vd och koncernchef för Wästbygg.

Rekab Entreprenads vd, Anton Johansson, kommer att ta plats i Wästbygg Gruppens koncernledning i samband med att affären slutförs.

– Vi ser fram emot ett fortsätta växa i Norrland tillsammans med Wästbygg. Att ha ett börsnoterat bolag som ägare känns tryggt. Min känsla är att vi delar samma grundläggande värderingar och att vi kommer att kunna dra nytta av varandras styrkor på ett bra sätt, säger Anton Johansson.

Rekab Entreprenad kommer att behålla sitt bolagsnamn och drivas som ett systerbolag inom Wästbygg Gruppen jämte Wästbygg AB och det nischade bolaget, Logistic Contractor AB.