Nyheter

Lanserar nytt bokoncept

Brf Basilikan i Skövde. Bild: Peab.

Gårdshem är arbetsnamnet på det nya bokoncept för bostadsrätter som Peab är på väg att etablera i Skövde. Syftet är att skapa mindre bostadsrätter i en attraktiv miljö och till ett överkomligt pris.

Sammanlagt kommer 26 lägenheter fördelade på fem huskroppar med gemensam innergård att byggas. 

–  Än så länge är namnet Gårdshem ett arbetsnamn. Men det som kännetecknar Gårdshem och Brf Basilikan är småskaliga bostadshus i två våningsplan och med en attraktiv prisbild för en bred målgrupp. Barnfamiljer med vanliga inkomster men även singelhushåll och äldre tror vi är intresserade av hustypen och prisnivån, säger Emelia Antonsson, projektutvecklare på Peab, i ett pressmeddelande.

Brf Basilikan byggs mellan Kryddvägen och Basilikavägen i området Kvarnsjön, bara ett stenkast från Aspö gård. Kombinationen av närhet till naturen och bra kommunikationer till centrala Skövde är attraktiv för många hushåll.

–   Det som är speciellt intressant med detta projekt är den nya hustypen som förenar småskalighet med uteplats eller stora balkonger. Det skapar en egen karaktär med gemensamma ytor för att umgås på ett enkelt sätt med sina grannar, säger Andreas Agerborn som är mäklare på Svensk Fastighetsförmedling, i ett pressmeddelande.

För Peab blir Brf Basilikan det andra projektet i landet som utgör det kommande bokonceptet Gårdshem. Först ut var Björlanda Brygga i Torslanda utanför Göteborg med 38 lägenheter som sålde slut snabbt.

Byggstart planeras till sista kvartalet av 2014 och inflyttning drygt ett år senare.