Jobb

Köpings kommun söker mark- och exploateringschef med intresse för hållbarhet

Vill du vara med och bidra till framtidens Köping? Lockas du av att vara en del av att bygga ett hållbart samhälle som leder till goda förändringar i Köpingbornas vardag? Då kommer du trivas i den här tjänsten!

Om tjänsten

Köping kommun befinner sig i en spännande expansionsfas där översiktsplaner och flera detaljplaner är i gång. Som mark- och exploateringschef har du ansvar för förvaltningens markenhet som arbetar med kommunens markrelaterade frågor samt exploateringsverksamhet. Du kommer därmed arbeta brett med mark- och exploateringsfrågor ur ett tekniskt, ekonomiskt och juridiskt perspektiv.

Rollen innebär ett socialt, utåtriktat arbete där du har kontakt med bl.a. markägare, byggföretag och kommuninvånare. Det ingår även täta samarbeten inom den kommunala organisationen med representanter från andra förvaltningar samt samverkanspartners i Köping. Det innebär att du har en aktiv roll i hela samhällsbyggnadsprocessen med långsiktiga markförvärv, deltagande i planprocessen, samordning, avtal och ser till att detaljplaner genomförs.

Som mark- och exploateringschef rapporterar du till förvaltningens fastighetschef. Du kommer att ha ett övergripande ansvar för exploateringsfrågorna inom förvaltningen och arbeta nära, samt rapportera till, fastighetschef och ansvariga politiker. Rollen inbegriper även att du blir en del av förvaltningens utökade ledningsgrupp.

Samhällsbyggnadsförvaltningen skapar ett hållbart Köping

Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar för att Köping ska vara en fortsatt attraktiv, hållbar och klimatsmart kommun. Förvaltningen har cirka 40 medarbetare och ansvarar bland annat för detaljplan, bygglov, miljö, GIS, mark och exploatering, samt kommunens fastigheter.

Samhällsbyggnadsförvaltningen säljer tomtmark för bostäder och verksamheter och har hand om kommunens tomtkö. De handlägger ärenden om tomträtt, arrenden, servitut och ledningsrätter. I förekommande fall säljs olika typer av fastigheter. Enheten har tät kontakt med myndigheter, tekniska bolag, kommuninvånare och näringsliv.

Köping växer och det händer mycket! Det resulterar också i att Samhällsbyggnadsförvaltningen befinner sig i en stark utvecklingsfas för framtida exploateringsområden. Mark efterfrågas för framtida skolor, förskolor och det lokala näringslivet söker verksamhetsmark. Med andra ord har du här en möjlighet att vara med och påverka det lokala i närtid.

Kvalifikationer

Köping kommun söker dig med starka ledaregenskaper som har ett brinnande intresse för markfrågor och en entusiasm och stark vilja att vara med och bidra till Köpings fortsatta utveckling.

För att kunna ta dig an rollen väl ser vi att du har en högskoleexamen inom relevant område, exempelvis lantmäteri eller ingenjör med inriktning mot samhällsbyggnad, mark och/eller exploatering eller liknande. Du har tidigare arbetat i en ledarroll där du har fyllt på din verktygslåda med redskap för att skapa sammansvetsade och effektiva team.

Dina kunskaper kring avtals-, mark- och fastighetsrätt är goda och du är van vid att hålla i möten och presentationer. Då du har många sociala kontaktytor är det viktigt att du har lätt att kommunicera på svenska och att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Det är ett stort plus om du har god kännedom om arrenden och tillhörande lagstiftning. Det är även meriterande om du har tidigare erfarenhet av liknande uppgifter, gärna från arbete i en politiskt styrd organisation.

Personliga egenskaper

För att axla denna ledarroll behöver du vara strukturerad, lösningsorienterad, nytänkande och ha en god samarbetsförmåga.

Då du kommer att vara en viktig pusselbit i enheten så behöver du även vara en person som har den energi som krävs för att samordna och leda enheten framåt på ett hållbart sätt över tid.

Vad Köping kommun erbjuder dig

Förutom ett spännande och utvecklande arbete där du bidrar till framtidens Köping så får du möjlighet till både professionell fortbildning och utveckling. Med en arbetsgivare som har en modern syn på medarbetarna får du ett stort eget ansvar för hur du lägger upp ditt arbete och arbetstid.

Köping kommun vill att medarbetarna ska kunna kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid och tillämpar flextidsavtal med möjlighet till semesterväxling som ger dig extra semesterdagar.

Välkommen med din ansökan!

Om du tycker att tjänsten som mark- och exploateringschef passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast.

I denna rekrytering samarbetar Köping kommun med Fasticon. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande. För att säkerställa att dina personuppgifter hanteras i enlighet med GDPR tar Fasticon inte emot ansökningar via e-post. 

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Richard Svarre på [email protected]

Urvalsarbetet sker löpande och sista ansökningsdag är den 13:e november.

Vi arbetar utifrån en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Det innebär att fokus är på de kompetenser som krävs i den aktuella tjänsten och organisationen. Därför kommer du i första steget av processen få besvara ett antal urvalsfrågor i samband med att du söker tjänsten. Därefter kan du få genomgå arbetspsykologiska tester, besvara ett digitalt frågeformulär med kompetensbaserade frågor, intervjuas kompetensbaserat av Fasticon samt bjudas in till intervju hos arbetsgivaren. Dessutom genomförs alltid en bakgrundskontroll innan anställning. 

Om Fasticon

Fasticon är specialister på kompetensförsörjning inom samhällsbyggnadssektorn. Vi hjälper våra kunder att förstärka sina organisationer genom att attrahera, utveckla och behålla rätt kompetens. Det gör vi genom att utbilda, rekrytera och hyra ut yrkesverksamma som bidrar till värdeskapande samhällsbyggnad. Kunderna finns över hela Sverige och vi utgår från kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Läs mer på www.fasticon.se och sök lediga jobb på www.fasticon.se/lediga-jobb