Mats Modén: Jag har tappat aptiten

Mats Modén: Jag har tappat aptiten
Mats Modén var den som blev mest exponerad för den illaluktande gasen. – Det var så djävulskt stark lukt, jag tappade andan, säger han.

Arbetarskydd träffar honom över en kopp kaffe i Sollefteå. Mats Modén är sjukskriven och ska träffa läkare i stan just denna dag. – Jag har feber och magen har varit i olag sedan jag arbetade vid Högbergets avfallsstation. Jag har också tappat aptiten. Mats Modén var den som drabbades mest på arbetsplatsen. Han mådde illa och kräktes. Han blödde näsblod. Arbetsmiljöverket noterade efter sin inspektion att arbetarnas oro ”är påtaglig och befogad”. Medan arbetskamraterna satt i sina grävmaskiner arbetade Mats Modén i botten av rörgravarna under två veckor. – Det var jag som gick i sörjan och lade 400 meter dräneringsrör. Säker är han inte, men hans intryck är att tung gas lade sig på botten av rörgravarna, just där han befann sig. Mats Modéns chef Ola Rubensson är uppenbart upprörd, när han träffar kommunen och experterna från konsultföretaget Ramböll. – Det viktigaste nu är att ta reda på om min personal tagit skada. De som varit här är oroliga, säger han.

Relaterade artiklar

Hög efterfrågan på arbetskraft inom bygg
”Stänger vi dörrarna får byggsverige stora problem”
Fyra av tio byggföretagare vill anställa fler nästa år
Ökad flexibilitet för företagen i nya arbetsrättsförslaget