Nyheter

”Mina drömgäster är alla de som delar med sig”

Nima Assadi producerar podcasten Hela kedjan.

Nima Assadi driver podcasten Hela kedjan. Hans drivkraft är att få ta del av gästernas spännande kunskap, få igång bra samtal och dela med sig av innehållet till branschen.
Byggvärlden inleder ett samarbete med Nima och kommer att publicera hans poddar på webben.

Nima Assadi är civilingenjör inom samhällsbyggnad och har jobbat i olika roller på Veidekke, bland annat inom bostadsproduktion och med VDC. 

– Efter åtta år på Veidekke kände jag att jag ville prova något nytt. En del av mitt nya liv är podden, säger Nima som även arbetar som konsult inom verksamhetsutveckling.

Genom att intervjua personer med intressanta roller inom olika delar av samhällsbyggnad lär han sig själv mer om branschen samtidigt som han får dela med sig av kunskap till andra.
De första poddavsnitten spelades in i en studio, men numera tar Nima med sig sin portabla utrsutning och spelar in där gästerna sitter.

– Jag är ok på ganska mycket, men brinner för att bli bättre. Därför är mina drömgäster de som kommer och berättar om hur de vill utveckla branschen, som har bra förslag och som delar med sig av sina lösningar. 

Nima berättar att han fått lära sig mycket om nya affärsmodeller, digitalisering, hyresmodeller och bostadshistoria genom sina samtal.

– Det är jättekul att prata samhällsbyggnad eftersom det är något som påverkar alla människors vardag. 
I hans senaste intervju, och den första som Byggvärlden publicerar, möter han Johanna Frelin, vd på Tengbom. 
Samtalet handlar mycket om ledarskap, förändring och affärsmodeller. Bland annat berättar Johanna om en ny affärsmodell som går ut på att gå från timdebitering till royalty. ”Timtid är inte ett incitament för digitalisering, automatisering eller effektivisering”, menar Johanna.

– En utmaning när man förändrar är att förändringen inte gynnar alla direkt. Hur förklarar man för personalen att man ska satsa på en ny enhet istället för på den som är gynnsam idag? I det senaste poddavsnittet delar Johanna Frelin med sig av de förändringsresor hon gjort inom både media- och utbildningsbranschen, berättar Nima Assadi.