MOHAMED KISWANI

 

Vad är det bästa med att jobba som byggchef?

Byggbranschen, och speciellt anläggningsprojekt som jag jobbar mest med, har både komplexiteten i att varje projekt är unikt i sina utmaningar med nya laguppställningar i varje nytt projekt och samtidigt enkelheten i att även ett barn, som min son på 8 år, kan förstå och uppskatta det man åstadkommer på dagarna. Man känner att man gör något bestående och meningsfullt varje dag.

Vilka är de stora utmaningarna?

Att få samtliga i varje team att lita på varandra, att tala samma språk och att jobba mot samma mål.  Att stärka de som känner sig osäkra på sin egen förmåga och få dem att tänka mer som Pippi ”Det har jag aldrig provat tidigare, så det klarar jag helt säkert”. Vi är en ny generation på inmarsch som inte ”måste någonting”, att hålla passionen och engagemang på topp är enda sättet att behålla duktiga medarbetare i laget.

Hur ser din arbetsdag/roll ut?

Min roll är att se till att laget har vad de behöver och att hjälpa till så att de kan skaffa sig det de behöver, att säkerställa att förutsättningar finns att de tar sig över oförutsedda hinder på vägen, och att hjälpa kollegor och medarbetare att klara av sina dagliga utmaningar. Mitt mål är att varje kväll kunna känna mig som en superhjälte när jag kommer hem, och JA det händer mer ofta än sällan.

Hur ska en bra ledare vara?

En bra ledare ska kunna stärka och utveckla sina medarbetare, och då är coachande så klart en av de viktigaste egenskaperna. Man ska inte lösa problemen åt andra utan låta den som äger problemet komma till den lösning som passar bäst, då blir det roligare och då blir det ett bättre resultat. Då kan de själva stå för sina beslut och samtidigt vara trygga med att chefen också backar upp i alla lägen. Man ska ha öppet sinne och lyssna in andras idéer – många tänker olika och det ska respekteras och uppskattas.  Man ska också ha passion och engagemang – jag kan inte kräva av andra vad de inte kan kräva av mig – och utan passion blir oftast inte resultatet det bästa.

MOHAMED KISWANIMohamed Kiswani.

Hur jobbar du med förnyelse?

Jag vill då säga att den största utmaningen idag är att kunna attrahera och anställa duktiga medarbetare och sen behålla dem när andra drar i dem och då är det viktigaste att jobba med just värderingar, beteenden och känsla. För varje ny spelare som kommer in i laget så kastas ju rollerna om, och utmaningen är då att få sunda värderingar och professionellt beteende att skapa en känsla av tillhörighet. Man ska se fram emot att få skutta glad till jobbet för varje ny dag. Vi har till exempel i ett av våra större projekt med oss en teamutvecklare som bara jobbar med de personliga relationerna, och det har gett resultat över förväntan, för när samtliga involveras och har hela bilden klar och talar samma språk så blir det mindre friktion och mindre missförstånd och en starkare teamkänsla.

FAKTA

Befattning: Affärsområdeschef Projektgaranti Göteborg

Ålder: 36 år

Bor: Göteborg

Intressen: Historiska dokumentärer om civilisationers historia, biografier om stora ledare

Karriärväg: Började på Chalmers 1997. Började arbetslivet på Vägverket Produktion, fortsatte till Veidekke Entreprenad 2003 och slutade som platschef där. Började på Projektgaranti AB 2011. Driver Göteborgskontoret framåt tillsammans med 15 kollegor.

Ledarskapsmotto:  ”Ett problem oroar man sig aldrig för, antingen löser man det eller så löser man det inte, att oroa sig är aldrig något alternativ.”

 

 
Har du ett nyhetstips?
Tipsa redaktionen!
E-posta info@byggvarlden.se
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!