Bostadsbyggande

NCC bygger åt Fabege i Solna

Illustration på Kvarter 5 i Haga Norra. Bild: Birger Bostad
Illustration på Kvarter 5 i Haga Norra. Bild: Birger Bostad

NCC får uppdraget att bygga 285 lägenheter i Haga Norra i Solna. Totalentreprenaden har ett ordervärde på cirka 450 miljoner kronor.

Uppdraget utförs åt Birger Bostad som är en del av Fabege. Projektet omfattar 210 bostadsrätter och 75 hyresrätter i Kvarter 5 i Haga Norra. Bostäderna är fördelade i ett sammanhängande kvarter med gemensam innergård och underliggande garage.   

– Vi ser fram emot att utveckla ytterligare bostäder i Haga Norra tillsammans med NCC. Bostäder är en viktig parameter i visionen för platsen om en levande och attraktiv stadsmiljö, säger Klas Holmgren, Chef Projekt & Förädling Fabege.

Byggstart till våren

Lägenheterna kommer att miljömärkas enligt Svanen. Byggstart sker under första kvartalet 2024 och planeras pågå fram till slutet av 2026.

– Vi har haft flertalet samarbeten med Fabege de senaste åren och vi ser nu fram emot det första bostadsprojektet genom Birger Bostad. Under projekteringsfasen har vi arbetat med projektets klimatpåverkan genom att se över möjligheten att återbruka tegel och använda klimatförbättrad betong, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sverige.