Nyheter

NCC Komplett-chef <br></br> byter bana

I maj lämnade de sista modulerna det som skulle ha blivit NCC:s framtidsfabrik. Fredrik Anheim var chef för NCC Komplett. Nu byter han jobb och börjar på Banverket.

Han har hunnit fylla jämnt, Fredrik Anheim. 40 år fyllda och med ett arbetsliv som främst funnits inom NCC. När beskedet om nedläggningen av NCC Komplett i Hallstahammar lämnades i november förra året var han besviken. Men det är inte anledningen till att han nu lämnar byggföretaget.

— Jag har varit på NCC väldigt länge och fick ett erbjudande om ett väldigt spännande jobb på Banverket, säger Fredrik Anheim.

Vid årsskiftet lämnar han jobbet som chef för NCC Teknik och blir chef för Banverket Produktions enhet produktion och entreprenad. Det kommer att innebära ansvar för all nyproduktion inom Banverket och dessutom för företagets fabrik i Nässjö. Det sistnämnda var något som lockade lite extra när Fredrik Anheim fick jobberbjudandet.

— Fabriken i Nässjö tillverkar prefabkomponenter till banbyggnad. Det handlar om ren industriell produktion, vilket jag förstås tycker är roligt att få vara en del av. Fabriken genomgår dessutom en effektiviseringsprocess som är väldigt spännande.

Bolagiseringen av Banverket som regeringen förespråkar kan även den innebära en utmanande process, tycker Fredrik Anheim.

— Och enheten jag kommer till är egentligen en sammanslagning av flera. Det blir spännande att jobba med ur ett ledarskapsperspektiv. För mig personligen blir det även en utmaning att sätta mig in i järnvägsproduktion, det kan jag inget om.

Fredrik Anheim

Ålder:40.

Aktuell: Som ny chef för Banverket Produktions enhet produktion och entreprenad. Tidigare chef NCC Teknik, innan dess för industriellt byggande och NCC Komplett.

Utbildning: Väg- och vatteningenjör, Luleå tekniska universitet, industridoktorand.

Bor:Villa på Dalarö, Haninge.

Familj: Marita, teamchef på Sisab, barnen Viktor och Olga.