Nyheter

NCC rekryterar på tåget

I morgon, tisdag, går NCC:s rekryteringståg från nya Citytunneln i Malmö. För att få kliva ombord måste passagerarna visa upp en meritförteckning.

NCC har bjudit in högskole- och civilingenjörsstudenter som snart ska ta examen till en guidad resa med rekryteringståget. Hittills har 220 anmält sig.

Längs tågresan ska NCC visa sina arbeten under och ovan jord vid centralstationen, Bagers Plats, Triangeln och station Hyllie.

— Vi vill visa våra studenter som ska ta examen spännande projekt som vi är stolta över. Vi vill visa vad vi har lyckats åstadkomma på Citytunneln och Malmö Arena och Glashallen vid Malmö station, säger Hans Andersson, personalchef på NCC Construction, region syd.

Turen avslutas på Malmö Arena med ”speed dating”.
— Personalare kommer att sitta vid olika stationer och så får studenterna träffa dem en kort stund så att man får känna på varandra, säger Jenny Johnsson, pressansvarig på NCC Construction region Syd.

NCC Constructions södra region har anställt cirka 135 tjänstemän hittills i år. Rekryteringsbehovet just nu är ungefär 20 tjänstmän.

— Vi har anställt och kommer att behöva anställa. Men vi vill även visa upp oss för framtiden. Allt ska inte hända nu, säger Hans Andersson.