Nyheter

NCC storsatsar på infrastruktur

NCC startar en ny enhet vars målsättning är att företaget ska vinna fler infrastrukturprojekt. Vid årsskiftet bantas antalet regioner och den rikstäckande satsningen NCC Infra drar igång.

Gruppen ska jobba över hela landet, över regiongränserna och bestå av specialister på bland annat kalkylering, projektering och projektledning.
— Vi genomför en proaktiv organisationsförändring som går ut på att vinna fler infrastrukturprojekt och förbättra organisationens förmåga att klara en lång och svår konjunkturnedgång med betydligt sämre orderingång och lägre intäkter, säger Tomas Carlsson, chef för NCC Construction Sverige.

Den nya organisationen innebär att NCC Construction Sverige delas in i fyra i stället för fem regioner. Regionkontoret i Jönköping läggs ner, samtidigt som affärsområdesstaberna på huvudkontoret i Solna bantas med 20 tjänster.

— Det är för tidigt att i dag säga hur många tjänster som blir övertaliga i och med omorganisationen. Vi har tidigare flaggat för neddragningar och det här ligger som en del i det programmet, säger Tomas Carlsson.