Byggprojekt

NCC tecknar kontrakt på 213 nya bostäder

femöringen
Lägenheterna är i varierande storlekar med mellan ett och fem rum och kök. Bild: Hermansson Hiller Lundberg Arkitekter

NCC ska på uppdrag av Aros Bostad bygga 213 hyreslägenheter i Järva Krog i anslutning till NCC:s huvudkontor i Stockholm. Affären är en totalentreprenad i samverkan och har ett ordervärde på cirka 400 miljoner kronor.

Nu inleder NCC och Aros bostad nästa steg i utvecklingen av Järva Krog genom att i samverkan bygga 213 nya hyresrätter i projektet Femöringen.

Femöringen ligger i grannkvarteret till NCC:s huvudkontor och överlappar delvis fastigheten intill, kontorsprojektet Nova som utvecklas och byggs av NCC. NCC:s uppdrag omfattar nybyggnation av hyreslägenheter som kommer fördelas i två huskroppar med sammanhängande garage.

– Med Femöringen bygger vi vidare på vårt goda samarbete med Aros Bostad och på vårt gemensamma långvariga engagemang i området kring Järva krog. Vi kan dra nytta av den breda kompetens som finns inom hela NCC, och genom att vi är involverade ända från start kan vi leda en riktigt bra process mot ett lyckat slutresultat, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden.

Projektet avser den mark med bostadsbyggrätter som NCC sålt till Aros Bostad, resultatavräkning för den första delen kommer att ske i första kvartalet 2023 som tidigare kommunicerats. Byggstart planeras till första kvartalet 2023 och beräknas vara klart hösten 2026.

Affären har ett ordervärde på cirka 400 miljoner kronor och orderregistreras i affärsområde NCC Building Sweden under första kvartalet 2023.