Nordbygg lanserar Innovationsarena

 
Nordbygg lanserar InnovationsarenaDet blir ökat fokus på tekniska och digitala lösningar när Nordbygg 2020 lanserar en ny Innovationsarena.

Med drygt sex månader kvar till Nordbygg 2020, som äger rum 21-24 april, är förberedelserna för samhällsbyggnadsbranschens största mässa i full gång. Utställningsytan är nu bokad till 93 procent.

– Vår ambition är att både utställare och besökare 2020 ska vara minst lika positiva som senast, säger Peter Söderberg, projektchef för Nordbygg.

Några inslag han vill lyfta fram är nytänkt arkitektur, nya innovativa byggprodukter och start up´s med nya lösningar för byggbranschen. Samtliga är exempel på vad som fyller Innovationsarenan, en nysatsning där också Nordic Con Tech fyller på med ett högintressant program från egen scen.

Nordbygg 2018 satsade på att inspirera med nya tekniska- och digitala lösningar för samhällsbyggnadssektorn. Det inslaget förstärks nu med lanseringen av en Innovationsarena. 

En tung aktör i det sammanhanget är branschens innovationsplattform Nordic ConTech, som lanserades brett på Nordbygg för två år sedan. Då präglades reaktionerna av nyfikenhet men också av skepsis. Men mycket har hänt sedan dess. Framför allt har medvetenheten och kunskapen ökat. Detta kommer att förmedlas bland annat av medverkande techbolag. De kommer att ge exempel på tekniska lösningar och hur de kan användas.

– En intressant fråga nu är när vi kommer att nå den så kallade tipping point. Alltså den tidpunkt när branschen växlar över till att i högre utsträckning faktiskt jobba enligt digitala modeller, säger Erik Kalmaru på Svensk Byggtjänst, en av initiativtagarna till Nordic ConTech, i ett pressmeddelande.

Det ökade internationella intresset för mässan är också något som projektchefen vill lyfta.

– Vi gläder oss åt att det internationella intresset för mässan stadigt har ökat både från utställare och besökare. Hela sex nationsmontrar möter besökarna denna gång, säger Peter Söderberg.

Taggar

Nordbygg

 

Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
Har du ett nyhetstips?
Tipsa redaktionen!
E-posta info@byggvarlden.se
 

 
 
 
 
 
-->