Nyheter

Nu söker vi nästa Årets byggchef

Förra året blev det en succé. Nu är det dags igen för Årets byggchef. Så nominera landets bästa byggchefer till tävlingen.

Det var tidningen Byggvärlden och organisationen Byggcheferna inom Ledarna som instiftade priset till Årets byggchef förra året. Gensvaret blev fantastiskt. Juryn lyckades plocka ut fem kandidater – alla bra nog för att vinna tävlingen. Den som dock stack ut lite extra var Konstantin Spinos, arbetschef Underjord på Veidekke Entreprenad, region anläggning Öst. Hans kombination av entreprenörsanda, ledarskap och tekniska spetskompetens gjorde honom till vinnare av Årets byggchef 2010. Konstantin Spinos fick kliva fram i rampljuset, men håller vanligtvis till i underjorden, med tunnlar. – Bland läsarna finns chefer från lägsta till högsta nivå, som gör ett viktigt jobb i det tysta och aldrig uppmärksammas. Tävlingen är ett sätt att lyfta fram den här gruppen och vi hoppas att läsarna nominerar kandidater i år också, säger Fredrik Karlsson, chefredaktör för Byggvärlden. – Vi vill hitta en chef som är skicklig på att driva en byggprocess optimalt, för kunder, det egna företaget och medarbetarna. Vi vill också att det ska vara en person som står för förnyelse. Sådana hjältar finns runt om i bygg-Sverige. Det blev väldigt tydligt när juryn gick igenom förra årets nominerade. Men på företag och i organisationer oroar man sig för vad som ska hända när nyckelpersoner pensioneras. – Vi vill höja statusen på byggchefsjobbet. Det är ett häftigt jobb och den bilden måste vi sprida genom att lyfta fram förebilder. Det kommer att underlätta framtida rekryteringar, säger Lars Bergqvist, ordförande för Byggcheferna. Nominera din favorit senast 3 februari 2011.

Så nominerar du en kandidat till tävlingen

När juryn bedömer byggcheferna utgår den ifrån fem kriterier. Vi vill därför att du skriver några rader om den person du nominerar under varje rubrik av dessa fem:

  • Lönsamhet
  • Kundreaktioner
  • Etiskt agerande
  • Ledarskap
  • Förnyelse

Vi behöver också en del faktauppgifter om den person du vill se som Årets byggchef. Så ange:

  • den nominerades namn
  • företag
  • position
  • kort om bakgrund
  • samt telefonnummer

Komplettera gärna med kontaktuppgifter till personer som juryn kan kontakta för att få ytterligare information, till exempel chefer, samarbetspartner eller kolleger.

Vi vill också ha namn och telefonnummer till dig som nominerar.

Mejla din kandidat senast 3 februari 2011 till [email protected]