Nyheter

Ny på jobbet

Annika Persson. Foto: Temagruppen.

Annika Persson tillträder som vd för Temagruppen den 1 juli 2014 och efterträder Håkan Persson som varit vd för Tema sedan 1999. Han tar nu rollen som arbetande vice styrelseordförande för Tema och som konsult i företaget.

Annika Persson har under det senaste året varit en del av Temas ledning och bland annat ansvarat för hållbarhetsfrågor samt Temas verksamhet inom stadsbyggnad. Hon läste till landskapsarkitekt vid SLU, Uppsala. Sedan 1998 har hon arbetat på Tema, både i Uppsala och i Stockholm.

Hur känns det att växla upp från vice vd till vd?

Med 200 medarbetare som brinner för sina jobb är det lätt att känna engagemang som blivande VD! Jag har fötterna djupt rotade i Temas företagskultur och känner organisationen väl. Under mina 16 år på företaget har det hänt mycket. Thurfjellgruppen har blivit Tema, ett av Sveriges största arkitekt- och projektledningsföretag. Men vi slår oss inte till ro för det. Tema strävar ständigt efter att bli ännu bättre. Vi har höga målsättningar, det gillar jag!

Hur ser framtiden ut för Tema?
Vi frågade våra kunder samma sak under år 2013. Resultatet visade att 98% av våra kunder är nöjda och kan rekommendera oss. Så framtiden ser ljus ut. I våra uppdrag fortsätter vi att fokusera på högsta service och kvalitet. Det, tillsammans med Temas starka företagskultur, är vår största framgångsfaktor. Temas strategi är lagd och vi håller fortsatt kurs.

Vad blir dina främsta fokusområden framöver?
Kvalitet och hållbarhet är viktiga frågor, det ska genomsyra allt vi gör. Då menar jag inte bara hög kvalitet på handlingar och hållbara lösningar i våra uppdrag. Det handlar också om kvalitet på samarbete och goda relationer, att skapa en hållbar arbetsplats där medarbetarna trivs och har kul. Där är det goda ledarskapet en viktig pusselbit.

Vad innebär ett gott ledarskap för dig?
Trygga och tydliga ledare som gillar att se medarbetarna växa. Jag är övertygad om att det leder till bättre resultat, ökad motivation och innovationskraft. Det goda ledarskapet är en hjärtefråga, både för Tema och för mig personligen.

Annika Persson kommer närmast från rollen som vice vd och hållbarhetsansvarig på Tema.

 

Catharina Olsson-Lindh