Nyheter

Ny vd för Martinsons Byggsystem

Mikael Salomonsson. Foto: Martinsons.

Martinsons Byggsystem, som ingår i Martinson Group, har anställt Mikael Salomonsson som ny vd. Han kommer närmast från tjänsten som affärsområdeschef för ISS och har innan dess varit kommunchef i Vindeln.

– Jag vill bidra till att Martinsons fortsätter att vara pionjärer i branschen, säger Mikael Salomonsson, som också har ett förflutet inom både Skanska och Myresjöhus.

Martinsons koncernchef Lars Martinson är nöjd över rekryteringen.

– Mikael är en erfaren och driven ledare som kan han vår bransch mycket väl. Det gör honom till rätt person i arbetet för att fortsätta utvecklingen inom Martinsons Byggsystem, säger Lars Martinson.

Bolaget är ett av tre inom Martinsonskoncernen, som också rymmer en omfattande sågverksverksamhet och Sveriges största årliga produktion av limträ. Martinsons Byggsystem har under åren lvererat flera höga flerbostadshus, läktare, hallbyggnader och broar i trä, bland projekten finns:

• Åttavåningshusen i kvarteret Limnologen i Växjö, som vann Stora Samhällsbyggapriset 2010.

• Stockholmsområdets första åttavåningshus i trä. Byggda i Sundbyberg år 2013.

• Älvsbackabron i Skellefteå. Nordens längsta snedstagsbro i trä, med en fri spännvidd på 130 meter.

• Läktarna till nya Falcon Alkoholfri Arena i Falkenberg. Med plats för 5 500 personer är den störst bland de fotbollsläktare som Martinsons levererat.

• Nordens första parkeringshus i trä. Byggt i Skellefteå.