Nyheter

Ny vd på Serneke Bygg

Daniel Åstenius. Foto: Susanne Bengtsson.

Serneke Bygg, som ingår i Sernekekoncernen, förstärker sin organisation med tillsättningen av Daniel Åstenius som ny vd.

Serneke har en förväntad årsomsättning på närmare 2 miljarder och har även ambitionen att under nästa år genomföra en börsnotering.
För att möjliggöra fortsatt expansion och tydliggöra organisationen kommer grundaren och huvudägaren Ola Serneke framöver fokusera all kraft på rollen som vd för koncernen.

Daniel Åstenius får nu huvudansvaret för koncernens största dotterbolag Serneke Bygg.
– Daniel och jag har gått i samma klass från förskola till Chalmers och vi har jobbat tillsammans i bolaget sedan 2007. Han har en gedigen branschkunskap och är samtidigt en person som jag vet präglas av det engagemang och kostnadsmedvetande som kännetecknar bolaget. Jag hade inte kunnat tänka mig någon mer lämpad person för uppdraget som vd, säger Ola Serneke, i ett pressmeddelande.

Daniel Åstenius har i rollen som arbetschef varit ansvarig för några av bolagets större entreprenadprojekt med beställare som Göteborgs Energi, Vattenfall och Poseidon. – Jag är väldigt stolt och hedrad att få detta utmanande uppdrag i ett bolag jag brinner för. Serneke Bygg är redan i dag ett starkt lag med ett konkurrenskraftigt erbjudande, nu skall vi tillsammans med våra medarbetare utveckla både bolaget och branschen vidare. Förutom att öka marknadsandelarna på vår hemmamarknad i Syd- och Västsverige känns det oerhört spännande att även pröva vårt koncept i Stockholm, säger Daniel Åstenius.

Formellt tillträder Daniel Åstenius uppdraget 1 okt men innan ersättare är på plats kommer han parallellt fortsätta verka som arbetschef för de projekt han i dag är verksam i.