Nyheter

Ny Veidekke-chef i Sverige

Nu är det klart vem som efterträder Per-Ingemar Persson, koncerndirektör Veidekke, när han väljer att trappa ner efter årsskiftet.

Det blir Jimmy Bengtsson, idag vd för Arcona, som tar över rollen som koncerndirektör och ledare för Veidekkes samlade verksamhet i Sverige.

Jimmy Bengtsson, 49, är idag VD för Veidekkes dotterbolag Arcona AB i Stockholm, som blev uppköpt av Veidekke 2013. Han tar den 1 januari 2016 över efter Veidekkes koncernchef Per-Ingemar Persson som går över i en rådgivande roll.

– Jag är väldig glad för att vi i bästa Veidekke-tradition har hittat en intern kandidat till en av våra ledande funktioner. Jimmy har mycket lång och solid erfarenhet från entreprenörbranschen i Sverige, de sista åren som en del av Veidekke till vilken han har bidragit starkt till tillväxten i Stockholmsområdet. Han är en varm och engagerad person och är väl förankrad med Veidekkes värderingar, involverande arbetssätt och i vårt fokus på HMS-arbetet, säger koncernchef Arne Giske, i ett pressmeddelande.

Jimmy Bengtsson är utbildad civilingenjör från Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm, och jobbade 16 år i Skanska. Han har jobbat som VD i Arcona sedan 2007.

– Jag är både stolt och glad över att ha fått förtroendet att leda Veidekkes verksamhet i Sverige. Vi har redan en mycket god position i branschen, och jag glädjer mig till att bygga Veidekke ändå starkare i ett involverande samarbete med kolleger, samarbetespartners och kunder här i Sverige, säger Bengtsson.

Per-Ingemar Persson trappar i januari ned efter 10 år som koncerndirektör och ledare av Veidekkes svenska verksamhet.

– Under Per-Ingemars ledning har omsättningen växt från en till åtta miljarder svenska kronor, och vi har nått solida positioner inom bygg, anläggning och bostadsutveckling. Per-Ingemar har varit en betydelsefull ledare och han har varit helt central i uppbyggandet av ett starkt Veidekke i Sverige, säger Arne Giske.

Den avgående Sverige-chefen säger att han det varit en spännande resa att leda Veidekke svenska verksamhet och att han nu är säker på att Jimmy Bengtsson är den bästa att leda färden vidare.