Ny vision för Göteborg

 
  • Ska sticka ut. Tanken är att Viking Green Centre ska sätta västkustens medelpunkt på världskartan. Foto: Viking Green City

    Ska sticka ut. Tanken är att Viking Green Centre ska sätta västkustens medelpunkt på världskartan. Foto: Viking Green City

Föregående
Nästa
 
"Viking Green City — Det nya Göteborg". Så kallas en vision för framtidens Göteborg i frihamnsområdet på Norra Älvstranden.

Området ska bli en "grön" stadsdel med nya bostäder byggda med den senaste miljötekniken, ett ledande kluster för miljöteknikföretag och spjutspetsteknologi.

- Göteborg behöver profileras som miljöstad. Projektet är en fantastisk möjlighet för Göteborg att skapa en hållbar stadsdel som kommer sticka ut som ett lysande exempel i Europa på hur man bygger miljövänligt, säger kommunalråd Agneta Granberg (M).

Längst ut på Bananpiren skapas Viking Green Centre som ett landmärke för det nya Göteborg och den omgivande gröna stadsdelen. Centret blir sju våningar högt med måtten 33 x 33 x 33 meter.

- Viking Green Centre kommer att uppmärksammas över hela världen, på samma sätt som Jörn Utzons operahus en gång satte Sydney på världskartan, säger arkitekt Håkan Cullberg.

Taggar

Byggprojekt Projekt

 

Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!

 
 
 
 
-->