Nyheter

Nya brottsmisstankar vid bygget av Arenastaden

Skandalerna kring bygget av Arenastaden i Solna fortsätter. Nu har Peab polisanmält en chef vid bygget av Mall of Scandinavia för ekonomiska oegentligheter, skriver Aftonbladet.

Det var i fredags som Peab beslutade att polisanmäla en anställd som jobbar med bygget av Skandinaviens största köpcentrum, Mall of Scandinavia.

– Vi har haft en internutredning mot den här personen. I den utredningen har vi fått fram uppgifter som lett till att vi gjort en polisanmälan och även varslat personen om avsked, säger Peabs presschef Niclas Brantingson till Byggvärlden.

Chefen är misstänkt för ekonomiska oegentligheter, men exakt vad han har gjort vill företaget inte gå in på. 

– Det som är viktigt för oss att framhålla är att det här inte har påverkat projektet eller vårt samarbete med beställaren Unibail-Rodamco. Det är helt enkelt en person som missbrukat sin ställning på Peab för att skaffa en ekonomisk vinning privat, säger Niclas Brantingson.

Bygget av Arenastaden i Solna har varit skandalomsusat.

Våren 2012 dömdes Solnas förre stadsdirektör Sune Reinhold för mutbrott i samband med bygget av Friends arena. Fem personer friades från misstankar om att ha mutat stadsdirektören. Domen har överklagats och nästa vecka inleds förhandlingarna i Hovrätten.

Marie Bergström
[email protected]

 

Kort om Mall of Scandinavia

Skandinaviens största köpcentrum
Byggs av Peab på uppdrag av Unibail-Rodamco
101 000 kvm shopping
250 butiker & restauranger
4 000 parkeringsplatser