Nyheter

Nya studentbostäder byggs i Umeå

Svenska Studenthus ska bygga ettor för studenter i Umeå. Skiss: Svenska Studenthus AB.

Uppemot 280 nya studentbostäder ska uppföras på den mark som Akademiska Hus nu säljer till Svenska Studenthus AB.
Det kommer att byggas ettor som är klara för inflyttning höstterminen 2016.

Det aktuella området ligger på Lilljansberget, i omedelbar närhet till idrottsanläggningen IKSU och i direkt anslutning till Campus Umeå.
Detaljplanen för Lilljansberget vann laga kraft i början av december förra året och de 280 nya bostäderna kommer att vara inflyttningsklara till höstterminen 2016.

– Det här är en del av Akademiska Hus löpande arbete för att minska studentbostadsbristen på de campusorter där vi verkar och också startskottet för den satsning vi nu gör i Umeå. Vi har ytterligare markinnehav på orten som vi vill avsätta för student- och forskarbostäder, och vår och Umeå universitets gemensamma målbild är att det ska byggas totalt 750 campusnära studentbostäder i Umeå under 2016 och 2017, säger David Carlsson, regiondirektör Akademiska Hus region Norr, i ett pressmeddelande.

– Vi kommer att bygga ljusa, kompletta, välplanerade lägenheter som innehåller allt inklusive eget fullutrustat kök, badrum med tvätt och tork, inbyggt skrivbord med mera. Svenska Studenthus är glada att vara först ut med att bygga nya studentbostäder på Campus Umeå. Vi är mitt uppe i en kraftig expansionsfas och hoppas att kunna fortsätta det goda samarbetet med Akademiska Hus också på andra orter i landet, säger Johan Knaust, vd på Svenska Studenthus.