Nyheter

Peab bygger häkte i Göteborg

Rättsväsendet ska samlas på samma ställe i Göteborg. Byggherren Vasakronan omnämner det som Sveriges största rättscentrum och Peab har nu fått uppdrag att bygga häktet.

Peab har fått i uppdrag att bygga det centralt belägna häktet i Göteborg, granne med fotbollsarenan Ullevi vid Ernst Fontells plats. Byggnaden ska bland annat innehålla häkte och administrationslokaler för kriminalvården.

Kontraktssumman uppgår till 450 miljoner kronor, uppdraget är totalentreprenad i samverkan med Vasakronan som beställare. Peab påbörjar arbetet i april och beräknas vara klara i juni 2010.

Rättscentrum Göteborg inkluderar häkte, åklagarämbete, kriminalvård och en ny tingsrätt, som NCC fått i uppdrag att bygga.

— Området mellan de två Ulleviarenorna kommer att bli en naturlig hemvist för kriminalvård, polis och tingsrätt i Göteborg samt för kommersiella hyresgäster, sa Rolf Åkerman, regionchef för Vasakronan i Göteborg, nyligen i ett uttalande om byggprojektet.
— Vasakronan investerar totalt cirka 1,5 miljarder kronor i området vid Ullevi där förutom detta projekt också pågår ny- och ombyggnad av polishus och tingsrätt.