Nyheter

Peab har försprång i miljardupphandling

Det nya gigantiska shoppingcentrumet Mall of Scandinavia ska byggas i Solna 2009. Upphandlingen för bygget startar troligtvis i höst. Och Peab har ett försprång i jakten på mångmiljardkontraktet.

Enligt fastighetsbolaget Unibail-Rodamco blir köpcentrumet ett av de största i Skandinavien med sina 100 000 kvadratmeter och 230 butiker i tre våningar. Projektet beräknas till fyra miljarder kronor totalt, varav en stor del handlar om byggkostnader.

— Det här är det första nya stora shoppingkomplex som byggs i Stockholm på flera år och vi är glada över denna unika möjlighet, säger Lars Johansson, Nordenchef på Unibail-Rodamco, i ett pressmeddelande.

Peab ska bygga den nya fotbollsarenan Swedbank Arena i Råsunda. Arenan kommer att ligga i närheten av det nya köpcentrumet.

Nu säger Unibail-Rodamco att det kan finnas en fördel att använda sig av den entreprenör som redan är verksam i området.
— De borde ha en del konkurrensfördelar för att de känner till området. Det kan eventuellt finnas samordningsfördelar, säger Lars Johansson till Byggvärlden.

Köpcentrumet beräknas så färdigt 2012. Byggstart planeras till 2009.