Peab har försprång i miljardupphandling

Peab har försprång i miljardupphandling
Det nya gigantiska shoppingcentrumet Mall of Scandinavia ska byggas i Solna 2009. Upphandlingen för bygget startar troligtvis i höst. Och Peab har ett försprång i jakten på mångmiljardkontraktet.

Enligt fastighetsbolaget Unibail-Rodamco blir köpcentrumet ett av de största i Skandinavien med sina 100 000 kvadratmeter och 230 butiker i tre våningar. Projektet beräknas till fyra miljarder kronor totalt, varav en stor del handlar om byggkostnader.

— Det här är det första nya stora shoppingkomplex som byggs i Stockholm på flera år och vi är glada över denna unika möjlighet, säger Lars Johansson, Nordenchef på Unibail-Rodamco, i ett pressmeddelande.

Peab ska bygga den nya fotbollsarenan Swedbank Arena i Råsunda. Arenan kommer att ligga i närheten av det nya köpcentrumet.

Nu säger Unibail-Rodamco att det kan finnas en fördel att använda sig av den entreprenör som redan är verksam i området.
— De borde ha en del konkurrensfördelar för att de känner till området. Det kan eventuellt finnas samordningsfördelar, säger Lars Johansson till Byggvärlden.

Köpcentrumet beräknas så färdigt 2012. Byggstart planeras till 2009.

Relaterade artiklar

Catena bygger en av Nordens största logistikanläggningar
Klartecken för omdiskuterat bygge i Stockholm city
Ukrainakriget ger svårt prognosläge
Minskat byggande förutspås när investeringsstödet slopats