Nyheter

Peter Svenningsson

Peter Svenningsson.

Vad är det bästa med att jobba som byggchef?

– Jag älskar, att tillsammans med mina medarbetare, välja ut prioriterade projekt och när vi sen vunnit projektet få vara delaktig tillsammans med fantastiska medarbetare, kompetenta kunder, drivna underentreprenörer och leverantörer, genomföra projektet i mål- och slutligen fira tillsammans!

Vilka är utmaningarna?

– Att få rätt människor på rätt projekt, över tid. Det är alltid ett pussel som är roligt när vi lyckas – vilket vi oftast gör – men visst är det tufft när vi är för få eller för många under vissa perioder.

Vad gör dig till en bra ledare?

– Jag är en närvarande och stödjande ledare som är bra på att lyssna och fråga och samtidigt alltid positiv och uthållig. Involvering är ett ledord. Genom åren har jag även byggt på mig mycket erfarenhet som jag kan bidra med. Jag är övertygad om att vi alla behöver balans i livet – och här gör jag mitt allra bästa för att vara en förebild.

Hur gör du för att få nöjda kunder?

– Tillsammans med mina medarbetare tar jag reda på vad som verkligen är viktigt för kunden och jag tror på ett långsiktigt samarbete, vilket vi vinner på i längden. Grunden är alltid att göra ett bra jobb.

Hur jobbar du med förnyelse?

– Jag tror som sagt på långsiktiga samarbeten och lägger därför mycket kraft i att utveckla samverkansformen, inte bara i samverkanskontrakt utan även i ”vanliga” entreprenader. Internt stöttar jag våra olika enheter som vill satsa på utveckling som till exempel vår geodesigrupp, vårt nätverk som arbetar med digitala verktyg i produktionen, och vi satsar också hårt på ett coachande ledarskap med mentorer.

Vad jobbar du med just nu?

– Jag är regionchef i sydvästra Sverige som sträcker sig från Skåne till Värmland och Närke, där vi är ca 250 medarbetare och omsätter ca 1,3 mdr kronor. Jag lägger nu en del tid på att avsluta ett stort samverkansprojekt i Borås samtidigt som vi startar upp två stycken nya stora projekt i Varberg och Göteborg. Jag har också fått förmånen under hösten att samtidigt hjälpa till med Veidekkes täkter i Landvetter som tf produktionschef som vi tog över 2018, vilket är riktigt kul. Det är alltid positivt när en ledare kan gå ut i verksamheten och vara med i produktionen, det ger ofta bra signaler!

FAKTA:

Ålder: 51 år

Bor: Ulricehamn

Familj: Fru Malin och tre söner, Philip 24 år, Ludvig 21 år och Axel 21 år.

Bakgrund i korthet: 4-årig Teknisk linje på gymnasiet. Började som mätare på vägbyggen efter skoltiden, vidare som arbetsledare, projektingenjör, platschef, projektchef, arbetschef och nu 7,5 år som regionchef. Några projekt som Peter vill lyfta lite extra: Yttre Ringen, E6 i Malmö, 1997-2000, projektingenjör/stf platschef, Korsvägen i Göteborg, platschef år 2000-2001, Götatunneln i Göteborg, projektchef/arbetschef, 2001-2006, Idrottsanläggning Lassalyckan i Ulricehamn 2010-2011, arbetschef, Väg 40 i Ulricehamn, 2013-2016, regionchef, Drottninggatan i Helsingborg 2018-2019 mfl, Tpl Sörred i Göteborg 2017-2019, regionchef, ÖFL Borås 2016-2019, regionchef.

Ledarskapsmotto: ”Alla medarbetare är viktiga”

Sagt om Peter: ”Visar en mycket uthållig förmåga att driva långsiktig lönsamhet”, ”Han bygger tillit genom sin enorma erfarenhet samtidigt som han är ärligt öppen och transparent”, ”Peter är och agerar förebild för sina medarbetare på alla områden i livet”