Nyheter

Premiär för platsbank <br></br> på nätet!

Trots krisen har byggföretagen ett långsiktigt behov av ingenjörer. Nu skapar Byggvärlden en mötesplats mellan blivande byggchefer och arbetsgivare. <br></br> — Med platsbanken på byggvarlden.se skapar vi ett forum som många tidigare saknat, s

Redan när tidningen Byggvärlden startades för ett år sedan fanns en webbaserad platsbank med i planerna. Nu när tidningen, webbsajten och nyhetsbrevet etablerats är det dags att förverkliga ursprungsplanerna.

Platsannonser inom byggbranschen finns i dag spridda i flera olika tidningar. Och en del företag väljer helt bort platsannonsering. Byggvärldens mål är att skapa en självklar mötesplats.

Byggföretag, konsulter och rekryteringsföretag erbjuds ett samarbetspaket, som innebär att de kan lägga ut samtliga företagets lediga jobb på platsbanken. Därmed blir platsbanken intressant för byggchefer som vill röra sig och för alla studenter på väg in i branschen.

— Vi kommer att marknadsföra platsbanken för ingenjörsstudenter på högskolor och universitet och tror att vi kan spela en viktig roll som länk mellan studenterna och företagen i branschen, säger Marie Pettersson.

I nummer 14 kunde tidningen Byggvärlden presentera en kartläggning som visar att de största företagen måste anställa mer än 800 ingenjörer redan i år. Rekrytering blir en ödesfråga när 40-talisterna pensioneras. Det blir därför ett av redaktionens viktigaste bevakningsområden.

Tre områden blir extra viktiga för Byggvärlden:
• Rekrytering och karriär. Med platsbanken på webben som du når via denna länk: www.byggvarlden.se/jobb/

• Ekonomi — vi har sedan starten lanserat tidningen som branschens egen affärstidning.

• Energi — Byggvärlden har tagit över nyhetsbrevet Miljörapporten som enbart fokuserar på bygg- och fastighetssektorn. Vi startar dessutom ett nytt, digitalt nyhetsbrev — Energiextra.