Projektchef Nyproduktion

 
Projektchef Nyproduktion

Balder äger, förvaltar och utvecklar bostäder, kommersiella fastigheter och hotell i Sverige, Danmark, Finland, Tyskland, Storbritannien och Norge och skapar attraktiva och trygga områden för människor att bo i och där nya affärer utvecklas.

Vår resa började 2005 och de senaste åren har minst sagt vart händelserika. Från en lokal aktör i Göteborg, Malmö och Stockholm till att vara en aktör på den nordiska marknaden. Fastighets AB Balder, eller Balder som vi går under, sysslar både med hyresrätter, bostadsrätter, kommersiella lokaler (från kontor till förråds- och lagerutrymmen), hotellverksamhet, garage och parkeringar.

Balder förvaltar fastigheterna i egen regi. Varje dag går över 600 kollegor till arbetet för att utveckla fastigheter, göra våra kunder nöjda, utveckla trivsamma och trygga områden och mycket mer. Vi älskar teamkänsla, och hos oss på Balder är alla precis lika olika.


Fastighets AB Balders portfölj växer i Stockholm och söker nu en erfaren chef till gruppen Nyproduktion. Du som vill ha ett stort ansvar för att driva gruppen och projekt framåt och bygga din framtid med oss på Balder, vi vill gärna se din ansökan så snart som möjligt!

Om rollen

Som projektchef nyproduktion kommer du leda och driva nyproduktionsgruppen med ansvar för genomförandet av nybyggnadsprojekt. Du har ett övergripande operativt ansvar för projektgruppen samt fokus på utveckling, ledarskap och framtida utökning av gruppen med rekryteringar.

Rollen rapporterar till projektchef Sverige och du kommer arbeta tätt med gruppen fastighetsutveckling och förvaltargruppen i Stockholm.

Du sitter med i ledningsgrupp projekt .

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Planering, kravställning och uppföljning av projekten på portföljnivå. Säkerställer att rutiner efterlevs.
  • Riskbedömer och kvalitetssäkrar projektledarnas kalkyler, tidplaner och entreprenadkontrakt, samt stötta i regleringsfrågor med entreprenör.
  • Bidrar med förbättringsförslag och agerar på erfarenhetsåterföring och förbättra genomföranden.
  • Ansvarar för att projektresultaten årligen förbättras, vilket leder till ett positivt bidrag till förvaltningsresultatet.
  • Personalansvar, rekryteringar, lön-/utvecklingssamtal etc.
  • Samverkan med övriga grupper/funktioner.

Rollen kräver att du har ett starkt ledarskap och en god kunskap i projektledning och byggprocesser där du skapar rätt förutsättningar för gruppen att leverera enligt kostnads- och tidplan. Du har en fallenhet för att skapa en god laganda och sätta tydliga mål.

Kontoret är beläget i centrala lokaler i Stockholm City.

Om dig
Du har ett starkt och tryggt ledarskap. Därmed motiveras du av att leda och bygga en stark projektledningsorganisation och årligen utveckla affären där projektresultaten förbättras.

Vi ser att du har mångårig erfarenhet från en ledarroll från konsult-, entreprenad- och/eller fastighetsbolag. Vidare har du hög kompetens inom projektledning, entreprenadjuridik, byggkostnader och upphandling samt byggteknik och byggprocesser.

Det är meriterande med akademisk utbildning, exempelvis byggingenjör. Du håller dig ajour med marknaden och har vidareutbildningar inom entreprenadjuridik, KA, BAS-P-U, förhandling och ledarskap.

Som person är du kommunikativ och förtroendeingivande med en god samarbetsförmåga. Med ett kreativt tankesätt som utmanar till nya mål tycker du att förändringar och nytänkande är stimulerande och tillhör vardagen.

Vad Balder erbjuder dig
Fastighets AB Balder är ett mycket framgångsrikt fastighetsbolag som är på väg att bli Sveriges största fastighetsutvecklare. Du får möjlighet att ansvara för flera projektportföljer (brf, hyresrätt, parhus, bovieror, etc.), samt hotell, bilhallar, kontor och handelslokaler och möjlighet att påverka Balders sätt att utföra projektledning.

Du erbjuds goda utvecklingsmöjligheter både i denna roll och i din framtida karriär, i Sverige eller i något av våra andra länder.

Välkommen med din ansökan!
I denna rekrytering samarbetar Fastighets AB Balder med Fasticon. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande. För att säkerställa att dina personuppgifter hanteras i enlighet med GDPR tar Fasticon inte emot ansökningar via e-post. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum som är den 25 mars 2021.

Har du frågor angående tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Mia Olsson på 073-415 43 13 eller mia.olsson@fasticon.se

Sök denna tjänst


Om Fasticon
Fasticon är specialister på kompetensförsörjning inom samhällsbyggnadssektorn. Vi hjälper våra kunder att förstärka sina organisationer genom att attrahera, utveckla och behålla rätt kompetens. Det gör vi genom att utbilda, rekrytera och hyra ut yrkesverksamma som bidrar till värdeskapande samhällsbyggnad. Kunderna finns över hela Sverige och vi utgår från kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Läs mer på www.fasticon.se

 
Har du ett nyhetstips?
Tipsa redaktionen!
E-posta info@byggvarlden.se
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!