Projektledare ombyggnation

 

Familjebostäder, en del av Stockholms stad, är ett bolag i stark tillväxt. De kommande åren utökas dagens ca 19 500 hyresrätter med flera tusen nya bostäder. Vi äger, utvecklar och förvaltar attraktiva hyresbostäder och lokaler för Stockholms behov. Med engagemang, kundfokus, affärsnytta och nytänkande i fokus jobbar vi för dagens och morgondagens kunder.

Tjänsten
Är du vår nya stjärna som vill ta sig an den viktiga rollen som vår nya projektledare inom ombyggnation?!

Vi söker dig som vill driva ett stort spännande ombyggnadsprojekt av flerbostadshus i miljonprogrammet i Tensta. I det här spännande projektet för vi en nära dialog med våra hyresgäster där de får tycka till om sin boendemiljö med fokus på trygghet och social hållbarhet. Parallellt med detta kommer du även att driva mindre underhållsprojekt. Du ansvarar självständigt för att samordna, leda planering, projektering och byggledning. Här är du med från ombyggnadsstart tills att förvaltning tar vid. Du kommer att ha ett nära samarbeta med dina kunniga och engagerade kollegor inom våra enheter för förvaltning, expertstöd, upphandling samt projektsamordnare. Dina externa kontakter är med våra ramavtalsleverantörer och entreprenadföretag. Du utgår från kontoret i Rinkeby.

Du kommer att:

 • Ansvara för projekt- och byggledning av tilldelade projekt
 • Ansvara för att projekten genomförs mot ställda förväntningar och standarder enligt ekonomiska avkastningskrav.
 • Ansvara för genomförande av tilldelade projekt från tidigt skede fram tills dess att förvaltningsenheten tar över.
 • Leda projekteringsarbeten, upprätta förfrågningsunderlag och medverka vid val av entreprenadform.
 • Vid behov upphandla konsulter samt entreprenader
 • Under byggskedet leda och samordna teknisk och ekonomisk kontroll
 • Säkerställa upprättande av ekonomisk slutredovisning av projekten.
 • Efterleva och utveckla Familjebostäders projekteringsmetodik och standards.

Lämplig bakgrund

 • Du är en erfaren projektledare, projektchef eller platschef inom bygg/fastigheter med ca 10 års sammanlagd arbetslivserfarenhet inom branschen.
 • Du har en gymnasieutbildning och gärna civil- eller högskoleingenjör, alternativt förvärvat motsvarande kompetens i arbetslivet.
 • Du har god kunskap i ekonomistyrning av projekt.
 • Din administrativa förmåga är god och IT-mognaden är hög.

Meriterande

 • Om du har behörighet som kvalitetsansvarig K enligt PBL  
 • Om du har god användarkompetens i projektstyrningssystem.

Kompetenser och egenskaper
För att lyckas bra i rollen tror vi att du har en bra struktur i ditt arbetssätt och gillar ansvaret i att själv driva dina projekt framåt. Att samarbeta är naturligt för dig, både internt och externt. I rollen har du många kontaktytor, samordnar och följer upp vilket gör att det är viktigt att du har lätt för att kommunicera och göra dig förstådd, samtidigt som du är bra på att lyssna in dina medmänniskor på ett lyhört sätt. Ditt angreppssätt är lösningsorienterat och du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard.

Vi erbjuder
Det finns en stor och varierad projektportfölj. Vi är ett stabilt bolag och startar våra byggen oavsett konjunkturläge. Som senior projektledare får du använda dina kunskaper med ett fokus på att utveckla och förbättra verksamheten. Du jobbar inom ett av de viktigaste områden som finns för Stockholm både på kort och på lång sikt; bostadsförsörjningen och en miljömässigt hållbar utveckling. Hos oss får du ett arbetsklimat där du ges stor frihet att utvecklas under eget ansvar och där vi vet att människor måste få växa i sin roll för att trivas. Här blir du en i gänget som jobbar för nöjda och trygga hyresgäster samtidigt som vi ser till att det byggs nya hyresrätter i Stockholm. Hos oss får du en yrkesroll där du gör skillnad i människors liv!


Ansökan
Om du tycker att tjänsten som senior projektledare passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast.
I denna rekrytering samarbetar Familjebostäder med Fasticon. För att söka tjänsten, registrera ditt CV på www.fasticonjobb.se och bifoga gärna ett personligt brev. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande. 
Sista ansökningsdag är 2020-02-16
Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Camilla Engström; camilla.engstrom@fasticon.se eller 072-389 99 71.


Fasticon är den marknadsledande kompetensförsörjaren för fastighetsbranschen och delar av samhällsbyggnadssektorn. Vår djupa branschkunskap gör att vi förstår våra kunders kompetensbehov samtidigt som vi fixar drömjobbet till våra kandidater. Vi jobbar rikstäckande och har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.
Läs mer på www.fasticon.se och sök lediga jobb på www.fastighetsjobb.se

Läs Byggvärlden nr 6
Läs Byggvärlden nr 6!
Klicka här

Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
Har du ett nyhetstips?
Tipsa redaktionen!
E-posta info@byggvarlden.se
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!