Nyheter

PUB-huset blir hotell

Scandic och AxFast skapar ett storhotell som ska heta Scandic Haymarket i det historiska PUB-huset i Stockholm. Ombyggnationen beräknas vara klar i januari 2016. Bild: Koncept.

Varuhuset PUB på Drottninggatan i Stockholm kommer under 2015 att förvandlas till ett Scandic-hotell i tjugotalsstil.
Fasaden kommer vara densamma, det är inuti byggnaden som de stora förändringarna kommer att ske.

PUB-huset består idag av ett flertal butiker och 270 hotellrum, men i början av nästa år kommer antalet hotellrum ha ökat till över 400 stycken.
– Det kommer även att byggas ett café, en restaurang, en amerikansk bar samt mötes- och eventlokaler, berättar hotelldirektören Lars Sandberg.

De befintliga hotellrullrummen kommer att renoveras och husets originalinteriör kommer att lyftas fram för att återskapa ursprungskänslan.
– Allt ska gå i samma stil, i svensk 20-tals klassicism. Vi kommer att ta fram mer av de ursprungliga detaljerna som försvunnit i den nuvarande formen, med alla rulltrappor och så vidare. Den ursprungliga designen och arkitekturen kommer att framhävas och det kommer till exempel att bli vackra trappräcken i svart smidesjärn från 20-talet i trapporna.

Det attraktiva läget Hötorget/Drottninggatan en plats där det är mycket liv och rörelse dagtid, men som upplevs som ödslig när butikerna stänger. Det är något som AxFast som äger fastigheten, nu hoppas råda bot på.

Med 16 500 kvadratmeter hotell och 3000 kvadratmeter restaurang- och mötesytor, hoppas man att det ska bli en mötesplats för både stadsborna och mer långväga besökare.
– Området mellan Norrmalm och Västra City håller på att smälta ihop och skapa känslan av en större och mer levande innerstad. Tillsammans med Scandic kan vi förädla detta område ytterligare och bidra till en mer levande stadsdel, säger Erik Lindvall, vd för AxFast.

Med de nya konferens- och eventlokalerna som kommer att byggas i fastigheten så är tanken att det ska bli en plats för allt från galamiddagar till filmpremiärer.