Rätt val ger billigare betongstomme

 
 
Detta är en annons från Abetong AB.

Med relativt enkla medel går det att undvika många dyra lösningar när betongstommen utformas. Genom att tänka efter före och göra smarta val skapar du positiva effekter i flera led, menar Olof Nylander, Abetongs försäljningschef i Mellansverige


Hur betongstommen utformas påverkar priset i allra högsta grad. Ritningar med många små element och mycket detaljer leder till högre produktionskostnader och i nästa steg till dyrare montage.

-Större element är ofta enklare och mer tidseffektiva att montera än små element. Det tillsammans med de andra tipsen som vi har samlat är tydliga exempel på saker du tjänar på att ta med i beräkningarna redan från början, menar Olof Nylander.

– Många av våra kunder uppskattar att bolla de här frågorna med oss i ett tidigt skede. Den kunskap vi sitter på blir ett viktigt verktyg i processen. Vi för ofta en dialog med arkitekten kring generella frågor som höjder, längder, storlekar och fogar inför ett byggprojekt, berättar Olof.

– Dialogen i ett tidigt skede gynnar både oss och kunden. Vi kommer tillsammans fram till de bästa lösningarna för det aktuella bygget redan från början. Och vi kan planera in projektering och produktion så att det flyter hela vägen.

En smart ritad stomme med stora element lägger en god grund för ett kostnadseffektivt bygge. Och tvärtemot vad många kanske tror så skapar dessutom de här medvetna valen utrymme att ge husen en unik karaktär och personlig prägel.

– De pengar som du sparar in genom att undvika kostnadsdrivare när det gäller produktion och montage av stommen kan du i stället lägga på exempelvis en utsmyckad fasad eller något annat som får byggnaden att sticka ut, menar Olof Nylander.

Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!