Nyheter

Rekryterar profil inom geoteknik

COWI har rekryterat Leif Jendeby som teknisk direktör inom geoteknik. Han arbetar idag på Trafikverket där han är teknikansvarig för anläggning i projekt Västlänken.

Med rekryteringen vill COWI stärka kompetensen och utvecklingen inom anläggningsbyggande i allmänhet och geoteknik i synnerhet. Leif Jendeby har en lång och bred bakgrund inom området. Som teknikansvarig för Västlänken arbetar han idag med att välja de rätta tekniska lösningarna för projektet.

Leif Jendeby har arbetat på Trafikverket, tidigare Vägverket, sedan 2003. Innan det arbetade han 14 år som teknikansvarig på NCC, 3 år som konsult och 10 år som forskare.

Leif är en känd profil inom geoteknik och geokonstruktion. I år uppmärksammas hans arbete lite extra då han får ta emot Rolf Brinks stipendium av Svenska Geotekniska Föreningen (SGF).

– Jag ser fram emot att börja på COWI. Efter några år i beställarrollen ska det bli jätteroligt att åter handgripligen vara med och ta fram kostnadseffektiva lösningar.  Jag hoppas och tror att min ganska breda erfarenhet kan bli ett värdefullt komplement till dagens kunnande inom COWI, säger Leif Jendeby, i ett pressmeddelande.

Leif Jendeby tillträder sin tjänst den 16 augusti.