Karriär

RO-Gruppen expanderar till Helsingborg

Jonas Karlsson och Gustav Holm, RO-Gruppen Helsingborg
RO-Gruppen rekryterar Jonas Karlsson och Gustav Holm. Foto: RO-Gruppen

RO-Gruppen etablerar sig nu i södra Sverige genom det nya affärsområdet Helsingborg. För att leda den nya satsningen har de rekryterat två nya affärsområdeschefer.

För att leda den nya satsningen har man rekryterat Gustav Holm och Jonas Karlsson.

Jonas Karlsson har över 20 års erfarenhet från byggbranschen, varav merparten i ledande befattningar. Han kommer närmast från rollen som Projektchef på Nordr och har tidigare arbetat på Peab och Skanska.

Gustav Holm har 15 års erfarenhet från byggbranschen där han arbetat i flera olika roller, senast som platschef på Peab. Dessförinnan har han bland annat drivit egen entreprenadverksamhet i nordvästra Skåne.

– Vi är väldigt glad att Jonas och Gustav ansluter till vår koncern. Etableringen i Helsingborg är en strategiskt viktig satsning för oss och innebär starten på vår expansion i södra Sverige. Att få tillgång till deras erfarenhet och lokalkännedom gör att vi kan fortsätta växa med fina projekt och fler medarbetare, säger Leif Ahlberg, vdpå RO-Gruppen.

– RO-Gruppen är ett nytänkande bolag med en stark företagskultur. Deras stora medarbetarfokus och satsningen framåt är väldigt inspirerande och lockande säger Gustav Holm, affärsområdeschef Helsingborg.

– RO-Gruppen befinner sig i en mycket spännande fas med långsiktiga ambitioner. Målet är att inom ett par år vara en stark och väletablerad spelare på marknaden med återkommande kunder och goda samarbeten med underleverantörer, säger Jonas Karlsson, affärsområdeschef Helsingborg.

Gustav Holm arbetar på RO-Gruppen sedan hösten 2022.
Jonas Karlsson tillträder sin roll 2 maj 2023.