Karriär

RO-Gruppen expanderar till Linköping

Fotot visaren flygbild över Linköping, samt två män
Andreas Lennartsson och Robert Ohlsson på RO-Gruppen Östergötland. Foto: RO-Gruppen

RO-Gruppen har som målsättning att bli ett av Sveriges tio största byggföretag och utökar nu verksamheten med ännu ett affärsområde – RO-Gruppen Östergötland.
För att leda satsningen har man rekryterat lokalt förankrade profiler med mångårig erfarenhet.

RO-Gruppen breddar verksamheten till Östergötland.
För att leda den nya satsningen har man rekryterat Andreas Lennartsson och Robert Ohlsson till rollerna som affärsområdeschefer. Båda har stor erfarenhet från byggbranschen och kommer senast från rollerna som produktionschef respektive arbetschef.

– Andreas och Robert har en gedigen erfarenhet från branschen och byggprojekts alla faser, tillsammans med stor förståelse för marknaden i Östergötland. Deras goda ledaregenskaper i kombination med driv, kompetens och engagemang gör att de är självklara i rollerna som affärsområdeschefer hos oss. I ryggen har de vår starka företagskultur och moderna arbetsmetoder som kommer tillföra ett nytt val av byggpartner i regionen säger Daniel Paterson, chef affärsutveckling på RO-Gruppen.

Från NCC till RO-Gruppen

Andreas Lennartsson kommer senast från rollen som produktionschef på NCC, där han arbetat sedan 2011 i många olika roller inom produktion.

– Efter flera lärorika år som produktionschef känns det väldigt spännande att kliva in som affärsområdeschef på RO-Gruppen och leda en ny marknadssatsning i Östergötland. Förutom möjligheten att utvecklas yrkesmässigt ger detta oss även möjligheten att bidra till branschens fortsatta utveckling i regionen. Vi ser framemot många givande samarbeten säger han.

Rekryterar från Peab

Robert Ohlsson kommer senast från rollen som arbetschef på Peab och har drygt 25 års erfarenhet från byggbranschen.

– Den genuina företagskulturen i kombination med drivet att utveckla byggbranschen är några av faktorerna som gör att jag vill arbeta med RO-Gruppen.Koncernens kapacitet i kombination med vår lokala förankring och stora nätverk av duktiga samarbetspartners och underleverantörer gör att vi nu kan erbjuda en trygg, nytänkande och mångsidig byggpartner i regionen. Vi ser många spännande möjligheter som innebär att vi, förutom att växa som byggföretag, också kan göra ett positivt avtryck i samhället säger han.

Andreas Lennartsson och Robert Ohlsson tillträdde sina roller 2 april och i maj ansluter en projektchef till teamet.