Robert Eng

 

1.       Hur är det att jobba som byggchef? Vad är roligast och vad är svårast?

Det roligaste är att få vara tillsammans med alla duktiga yrkesmän och kvinnor och skapa någonting gemensamt. Det svåraste är att övertyga alla i början i ett projekt att om vi gör det här tillsammans och har samma mål så kommer det att bli en lätt och rolig resa. Men det är också en utmaning som är inspirerande att ta tag i.

2.       Hur ser din arbetsdag ut?

Måndag morgon samlar vi hela gänget och drar igenom vad varje gubbe skall göra var han skall vara och vad som skall hända på bygget i veckan. Det skapar en lugn och fin start på veckan. Torsdagar har vi möte med alla ledande montörer och lagbasar där vi informerar varandra vad vi gör och var vi är i bygget nästkommande vecka. Där tar vi också upp arbetsmiljöfrågor, leveranser och trivselfrågor. Fredagar är stora planeringsdagen för nästkommande vecka. De andra dagarna är sedvanliga med ronder, möten, avstämningar och beställningar.

3.       Hur ska en bra ledare vara?

Man skall vara ödmjuk, inte brusa upp och vara arg, sen måste man lyssna på sin personal låta dom vara med i planering och komma med idéer. Dom måste få känna sig delaktiga. Man har flera hundra års yrkeserfarenhet ute på byggena med all personal, det måste man utnyttja.

4.       Hur tror du att byggchefens roll kommer att påverkas i framtiden i takt med att byggbranschen förändras?

Jag tror att man måste var lyhörd för ny teknik och våga prova nya alternativ. Måste också vara öppen för nya medarbetare och samarbetsformer. Jag tror att byggcheferna har en stor och betydande roll i en framtida byggbransch.

 

FAKTA

Namn: Robert Eng.

Befattning: Platschef.

Ålder: 50 år.

Bor: Nyköping.

Familj: Fru och två vuxna grabbar i Luleå.

Intressen: Paddla min gamla tävlingskanot och spela golf med min fru och goda vänner.

Karriärväg: Började rensa spik som 13-14 åring sen snickare några år, läste sen till byggnadsingenjör och jobbat som platschef sedan 25-årsåldern. Bland de senaste projekten märks Nyköpings nya högstadieskola och Nyköpings nya brandstation. 

Ledarskapsmotto: Se till att medarbetarna är glada och känner sig delaktiga. Var hjälpsam.

Sagt om Robert:

”Jag har aldrig haft det så bra!”. ”En kunnig glad, lyhörd kille som är väldigt lätt att samarbeta med". ”Han är en prestigelös ledare som är öppen och lyssnar på andras åsikter". ”Trots att han är gammal kanotist så är Robert en otrolig lagspelare som har som mål att få med alla”.

 

Robert EngFoto: Byggmästarna.
 
Har du ett nyhetstips?
Tipsa redaktionen!
E-posta info@byggvarlden.se
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!